Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZE NA SVE STRANE

Talijani o velikom problemu Hrvatske: 'Izgledaju slabašno. Nismo vidjeli onu lepršavu i vatrenu momčadi'

Hamburg: Hrvastki igrači nakon  susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/4
24.06.2024.
u 09:00

Neki igrači igraju skoro kao da su bivši nogometaši, ne mogu izdržati 90 minuta u visokom intenzitetu. Ovo nije Hrvatska od prije godinu dana, danas je to momčad koja je fokusirana na igrače s fizičkim i kondicijskim teškoćama – napisao je Jvan Sica za Fanpage Italia

Iako je jučer u talijanskim medijima ususret utakmici protiv Hrvatske daleko najveća tema bio njihov veznjak Nicolò Fagioli koji bi trebao igrati u prvoj postavi, a da prije to nitko nije očekivao, posvetili su i veliku pozornost vatrenima. O hrvatskoj reprezentaciji uglavnom govore u negativnom tonu. Hrvatska više nije nepobjediva kao što je bila na zadnja dva Svjetska prvenstva, pišu na portalu Contro Calcio.

Nešto detaljniju analizu napravio je talijanski sportski novinar Paolo Anghemo, koji radi za talijansku podružnicu svjetski popularnog Sky Sportsa.

GALERIJA Hrvati zauzeli Leipzig. Traje veselje dan prije utakmice

Hamburg: Hrvastki igrači nakon  susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/5

– Velik broj ljudi napao je izbornika Zlatka Dalića zbog odluke o igranju Marcela Brozovića koji je proglašen glavnim krivcem za slabije rezultate u prve dvije utakmice. No, Dalić je mišljenja da je Marcelo trenutačno u teškoćama, ali da ne bi trebao biti proglašen krivim. Nije tu samo stvar o Brozoviću, puno hrvatskih igrača je u teškoćama. Hrvatska momčad izgleda slabašno, sa sporim donošenjem odluka i netočnostima u napadu. Na ovom Euru nismo vidjeli nijedan trenutak one lepršave i vatrene Hrvatske kao prošlih godina – napisao je Anghemo, a zanimljivu analizu je imao i Jvan Sica s portala Fanpage Italia:

– Hrvatska ima nešto drukčije probleme nego Italija. Dok Italija ima mlade igrače koji nemaju iskustva i često ne reagiraju pametno u određenim situacijama, Hrvatska ima igrače koji su u tom pogledu odlični, ali jednostavno više nemaju energiju kakvu su prije imali. Neki igrači igraju skoro kao da su bivši nogometaši, ne mogu izdržati 90 minuta u visokom intenzitetu. Ovo nije Hrvatska od prije godinu dana, danas je to momčad koja je fokusirana na igrače s fizičkim i kondicijskim teškoćama – napisao je Sica.

VIDEO Atmosfera u Leipzigu zagrijava se i dan prije utakmice

Komentara 3

NE
NenadNikolicCroatia
09:24 24.06.2024.

Tjelesna fizička priprema je jako zanemarena. Trener i igrači su očito to zapostavili pa onda nakon 30 minuta već teško hodaju po terenu. A samo se nogometom bave u životu. To se u dva-tri dana nije moglo popraviti. Imamo umornu momčad zasićenu slavom, novcem i sportom. I takvu momčad guramo pred Italiju. Samo čudo, koje svi i želimo, može nas za koji sat spasiti od nacionalne sramote. Nije grijeh izgubiti, već je grijeh umjesto jačanja fizičke snage baviti se komercijalnim reklamama. Upalite televizore i pogledajte te glumce kako umjesto uvježbavanja svi složno nas gledaju, predvođeni trenerom, u reklamnim emisijama.

RI
Rizlman
15:08 24.06.2024.

Vidjet ćemo.

PA
Pametanumoruludih
14:04 24.06.2024.

Umjesto da treniraju do iznemoglosti i nabijaju kondiciju, njih Dalic uvjek vodi u Vatikan kod pape ili u Medjugorje. On se oslanja na "visu" silu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije