Gimnastika

Tina Erceg nakon osnivanja saveza: Vrijeme je da jug dobije novu dvoranu

Foto: HGS
1/3
27.04.2023.
u 11:00

Devet hrvatskih gimnastičkih klubova iz Splitsko-dalmatinske županije odlučilo je da će predsjednica novoosnovanog saveza bitidvostruka olimpijka Tina Erceg Pejković

U svečanom salonu splitskih Gripa osnovan je Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije. Devet hrvatskih gimnastičkih klubova iz ove županije odlučilo je da će predsjednica novoosnovanog saveza biti naša proslavljena, i to dvostruka olimpijka Tina Erceg Pejković (GK Marjan), a za dopredsjednike su izabrani Doris Gerbec (GK Split) i Josip Malbaša (GK Sinj).

Skupštini su nazočili predstavnici svih gimnastičkih klubova Splitsko-dalmatinske županije – Marjan, Stella, Split, Kaštela, Gymsolin, Salto Solin, Sinj, Rusulice i Floramy, a podršku im je došao dati i Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

– Dolazak svih ovih ljudi potvrđuje veliku podršku osnivanju ovog saveza, kojemu su glavni ciljevi razvoj i promicanje gimnastičkog sporta, svih njegovih disciplina, pri čemu je ključno širenje aktivnosti, posebice među djecom i mladima. Sport je rezultat, a ovaj će savez poticati izvrsnost, kvalitetu, ali i masovnost te ono što gimnastika jest kao bazični sport. Izrazito bitna bit će suradnja među članicama jer zajedničkim snagama možemo još bolje, težiti višim ciljevima, a najviši cilj ovog saveza je da napokon Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj imamo dvije dvostruke olimpijke, dobije svoj gimnastički dom. Da dobije centar s vrhunskim uvjetima, koje trenutačno nema, i u kojem će svi moći trenirati i gdje će se razvijati vrhunska gimnastika. Ako se i dalje bude radilo na improvizaciji s uvjetima treniranja, u bližoj budućnosti neće biti vrhunskih rezultata – rekla je Tina Erceg Pejković.

Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije peti je županijski gimnastički savez u Hrvatskoj.

– Hrvatski gimnastički savez potiče sve županije koje imaju tri i više gimnastičkih klubova da osnuju svoje saveze kako bi se ujedinili i lakše mogli ostvarivati zajedničke ciljeve te napredovati kroz stručni kadar, materijalne uvjete, ali i infrastrukturno – poručio je Marijo Možnik.

>> Brutalne kritike za Perišića: 'Napravio je sramotan potez. Hrvat nije pravi nogometaš'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije