Ivan Rakitić

Tko će biti prvak? Ne, nisam za Atletico, nego 
za Real Madrid zbog Luke

Ivan Rakitić
Foto: Reuters (Ilustracija)
26.03.2014.
u 18:00

– Ma Real je prevelika momčad da bi je uzdrmao jedan poraz. Toliko iskustva imaju, toliko moći, toliko velikih igrača...

Britanski list Independent predstavio je sto najboljih nogometaša koje ćemo gledati na SP-u u Brazilu. Na 79. mjesto stavio je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Bolji od Modrića

– Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Kapetan Seville prošle je sezone u Primeri kreirao više šansi nego bilo koji drugi igrač, više i od Messija, Özila i Isca. Ove je sezone među pet najboljih nogometaša u Španjolskoj uz Messija, Ronalda, Xavija i Iniestu. Ispred je Fabregasa i sunarodnjaka Luke Modrića – piše Independent i dodaje:

– Na mnogo načina Rakitić je tipičan hrvatski veznjak; tehnički dotjeran, svestran i kreativan s loptom. On također ima veću radnu etiku nego Modrić i ostali, a redovito pomaže i u obrani. Sa 25 golova u 106 utakmica u Primeri, Hrvatska će u njemu imati dodatnog strijelca kao pomoć Mandžukiću.

Kapetana Seville dobili smo telefonom jučer poslijepodne. Tek se bio vratio s treninga, posljednjega uoči današnjeg okršaja s Realom.

– Ne idemo u karantenu dan uoči utakmice. Okupljamo se ujutro, skupa doručkujemo i cijeli dan provedemo u hotelu pokraj stadiona. Tijekom dana s trenerom ćemo imati i taktičku pripremu, analizirat ćemo Real – kaže Rakitić.

Kako ste doživjeli El Clasico?

– Kao najveću reklamu za nogomet. Svi smo uživali.

Real se ljuti na suca?

– Uvijek je to tako nakon derbija. Ne bi ništa rekli da je ostalo 3:2. Tada bi se možda ljutila Barcelona...

Real je uzdrman, to je vaša šansa?

– Ma Real je prevelika momčad da bi je uzdrmao jedan poraz. Toliko iskustva imaju, toliko moći, toliko velikih igrača...

Ali vi ste ih u prošloj sezoni pobijedili?

– Iskoristili smo njihov trenutak slabosti. Ako Bog da, možda ćemo još jednom. Neopterećeni smo, u nizu smo dobili tri utakmice, vjerujemo u sebe, raspoloženje je izvrsno...

Neizvjesna utrka

Iz vašega, neutralnoga kuta – tko će biti novi španjolski prvak?

– Vidite, devet kola prije kraja vrh drži Atletico. Tko kaže da na kraju neće biti isto? Sve su to podjednake momčadi, jednako atraktivne i kvalitetne. Opet kažem, i ova neizvjesna utrka najbolja je reklama za španjolski nogomet. Samo mu raste popularnost.

Vaš favorit je ‘vaš’ Atletico? Ivan se na ovo samo nasmijao, a onda ipak odgovorio:

– U toj utrci utroje navijat ću za Real. Zbog Luke Modrića.

>> Rakitićeva Sevilla sa pet pobjeda u nizu čeka uzdrmani Real

Komentara 2

IN
Inspector
20:09 26.03.2014.

kad im je osjecaj pola pola oni dosude za barcelona. to je taj mali bonus za bracu jer su si nametnuli imidz da su oni dobri a madridisti zlocesti. ali real ce dominirati jos do kraja sezona

DA
Dankoo
18:40 26.03.2014.

Najveća reklama za nogomet... a nije primjetio da se nitko više niti ne buni na apsurdnu dvostruku kaznu crveni karton + penal, nije primjetio da se nitko više ne buni što se ne uvodi video suđenje gdje bi sve bilo jasno. Jer mu nije na prvom mjestu fair-play nego lova više nego što mu treba, ko i svima u cirkusu koji se zove profesionalni nogomet. Dobro, ima dijete, ali bi mogao bar šutit i igrat. A ja ga simpatizirao, nema izgleda više takvih igrača koji bi mi bili omiljeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije