VRIJEDI LI TOLIKO?

Tko je argentinski kapitalac kojega lovi Dinamo? Polivalentan je, ali i jako skup

31.12.2021.
u 13:34

Dinamo je u lovu na pojačanja bacio oko na krilnog napadača Martina Ojedu, igrača koji vrijedi 6 milijuna eura

Ako je vjerovati argentinskim medijima, zagrebački Dinamo radi na transferu Martina Ojede (23), argentinskog krilnog napadača. Za njega su zainteresirani hrvatski prvak i MLS klub Orlando, a njegova vrijednost na Transfermarktu iznosi visokih šest milijuna eura. Ojeda trenutačno igra za Godoy Cruz, koji ga je tek otkupio nakon što je već neko vrijeme bio kod njega na posudbi. Argentinci pišu da zbog toga što su ga tek doveli čelnici kluba ne misle smanjiti cijenu, tražit će minimalno 6 milijuna eura, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da će odštetu dijeliti s njegovim bivšim klubom Racingom. Stoga je malo teško povjerovati u tu priču jer Dinamo nema praksu kupovati tako skupe igrače.

Ipak, treba uzeti u obzir da je Ojeda poprilično polivalentan igrač, može pokriti sve pozicije u veznom redu, a najviše utakmica ove sezone odigrao je na mjestu desnog krilnog napadača, što je pozicija na kojoj plavi traže igrača.

Statistika mu je također prilično dobra, od srpnja je odigrao 23 utakmice i postigao 12 pogodaka te tri puta asistirao za gol. Zanimljivo je da je tijekom sezone mijenjao pozicije: 11 susreta bio je na desnoj strani, šest na lijevoj, pet kao ofenzivni veznjak, a jedan susret čak je odigrao i kao zadnji vezni (u tom susretu se čak upisao u strijelce).

S njime bi Dinamo zasigurno dobio pravo pojačanje u borbi za naslov prvaka, pogotovo ove sezone kad je sve poprilično neizvjesno, a ne treba smetnuti s uma da plavi još igraju i u Europi. No, ako je Dinamo zaista spreman tako duboko posegnuti u džep, za očekivati je i prodaju nekih igrača koji su trenutačno u svlačionici.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar feudalac
feudalac
17:46 31.12.2021.

Interesantno kako su mediji odjednom zabrinuti kako Dinamo ne bi preskupo platio igrača

TO
tomedosen
16:11 31.12.2021.

Lijepo zvuči no to su uobičajene bombice prijelaznog roka

MH
Max.hr
15:32 31.12.2021.

Kupuj jer ovaj toliko vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije