Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA

Tko je nizozemski sudac koji je rastužio Dance? Radi kao policijski inspektor...

Reuters
08.07.2021.
u 11:20

Naime, čak i da se nekako opravda jedanaesterac, nikako se ne može opravdati nezaustavljanje igre u trenucima dok su bile dvije lopte na travnjaku.

Nizozemski sudac Danny Makkelie (38) proživljava ono što nijedan sudac ne želi - da se priča o njemu. Već to je znak da nešto nije u redu, a u slučaju utakmice Engleske i Danske, koja je odlučena u produžecima kontroverznim jedanaestercem, svakako nije.

Tehnologiji unatoč, Nizozemac je ostao vjeran svojoj odluci, koju opravdava signal iz VAR sobe. Što je čudno jer suci diljem svijeta, kao i nogometni treneri, igrači, navijači... složni su da prekršaja nije bilo. I to su zaključili nakon gledanja snimke, koja je očito bila ključna za procjenu.

Posebno čudi takav stav jer Makkelie je policijski inspektor, u svom poslu dokazi su najbitnija stavka i zato ga mora raditi pedantno. Zato je i toliko daleko dogurao kao nogometni sudac, zbog pedantnosti i poštivanja pravila nogometne igre. Ali i hladne glave.

Nekako, u polufinalu je odbacio alate koji bi mu mogli predočiti realnu sliku odluke, što pak znači i da nije bio hladne glave, a sve to dovelo ga je do situacije u kojoj mu pravila ne idu potpuno na ruku.

Naime, čak i da se nekako opravda jedanaesterac, nikako se ne može opravdati nezaustavljanje igre u trenucima dok su dvije lopte bile na travnjaku. Engleska akcija tek je bila u začetku, odvijala se po desnom krilu i zaustavljanje je bilo logično, potrebno i u skladu s pravilima.

Ovako, tko zna u kojem smjeru će ići karijera suca, koji je vodio i susret Engleske i Njemačke u osmini finala te ukupno četiri utakmice na Euru.

Nizozemskom ligom počeo je dijeliti pravdu 2009. i brzo napredovao. Licencu za Fifina natjecanja dobio je 2011., a 2020. je dosegnuo vrhunac finalom Europske lige između Intera i Seville. A prva utakmica u Ligi prvaka bila mu je u drugom pretkolu između Željezničara i Maribora 2012.

Komentara 5

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
12:58 08.07.2021.

Nestor Pitana mu je uzor po suđenju.

VA
vadis1
13:06 08.07.2021.

Sudac je kriv a ne Englezi.

ZA
zagi101
12:32 08.07.2021.

Englezi i onaj sterling primjer licemjernog fair playa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije