DINAMO JE PROŠAO

Tko može biti Dinamov idući protivnik? Pred plavima su veliki izazovi. Evo kada je ždrijeb

Nogometaši Dinama slave pobjedu nad Ballkanije i prolazak u drugi krug Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/21
14.12.2023.
u 23:31

Utakmice šesnaestine finala igrat će se 15. i 22. veljače, a parovi će biti odlučeni ždrijebom koji se održava 18. prosinca od 14 sati u sjedištu Uefe u Nyonu

Dinamo je pobjedom nad Ballkanijem na Maksimiru u 6. kolu grupne faze Konferencijske lige osigurao prolazak u šesnaestinu finala. Hrvatski prvak je s 9 bodova skupinu završio na drugome mjesto iza Viktorije Plzen, a ispred kosovskog prvaka i kazahstanske Astane. 

'Plave' sada čeka ždrijeb kojim će doznati svog prvog protivnika u eliminacijskoj fazi. Dan odluke će biti 18. prosinca, a ceremonija se održava od 14 sati u sjedištu Uefe u Nyonu. 

GALERIJA Dinamo unutar 10 minuta srušio Ballkani i izborio europsko proljeće

Nogometaši Dinama slave pobjedu nad Ballkanije i prolazak u drugi krug Konferencijske lige
1/21

Osam drugoplasiranih momčadi iz grupne faze Konferencijske lige u ždrijeb ulaze kao nositelji. Uz Dinamo to su Slovan Bratislava (Slovačka), Gent (Belgija), Bodø/Glimt (Norveška), Legia Varšava (Poljska), Ferencvaros (Mađarska), Eintracht Frankfurt (Njemačka) i Ludogorec (Bugarska). Status nositelja znači da će kod kuće igrati uzvratnu utakmicu.

Njihovi će protivnici biti osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Europske lige. One imaju status nenositelja što znači da će se prva utakmica igrati na njihovom domaćem terenu. Na tom su popisu svoje mjesto našli Olympiacos (Grčka), Ajax (Nizozemska), Betis (Španjolska), Sturm Graz (Austrija), Union Saint-Gilloise (Belgija), Maccabi Haifa (Izrael), Servette (Švicarska) i Molde (Norveška).

VEZANI ČLANCI:

Prvoplasirane momčadi iz skupina Konferencijske lige preskaču šesnaestinu finala i ulaze direktno u osminu. Jedino je ograničenje ždrijeba da u paru ne smiju biti dvije momčadi iz iste države. Osminu finala su izborili: Lille (Francuska), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Viktoria Plzen (Češka), Club Brugge (Belgija), Aston Villa (Engleska), Fiorentina (Italija), PAOK (Grčka) i Fenerbahče (Turska).

Utakmice šesnaestine finala igrat će se 15. i 22. veljače. Susreti osmine finala slijede 7. i 14. ožujka. Četvrtfinala su na rasporedu 11. i 18. travnja. U polufinalni susreti održat će se 2. i 9. svibnja, dok će se veliko finale igrati na atenskom stadionu Agia Sophia 29. svibnja.

VIDEO Ancelotti o Modrićevom promašenom penalu: Ne znam što se događa

Komentara 1

FR
freeshooter
01:23 15.12.2023.

...sve je to nama prolazno... nekadašnji Dinamo, moj atomski Dinamo od koju godinu ranije... bi sve ove nadolazeće pregazio, i nalupao svakog od njih... no sadašnji Dinamo, koji se tek diže i stvara, samo će onako glat proći, uz obnovu i pojačanja, te uz dobru igru, možemo daleko... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije