DOBAR IZBOR?

Oni su najopakiji hrvatski navijači. Španjolci su odabrali: 'Imali su što reći i u ratu...'

Muenchen: Navija?i na nogometnoj utakmici  Bayerna i Dinama u Ligi prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.10.2024.
u 20:01

"Oni su savršeno organizirana grupa slična ruskim navijačkim skupinama. Članovi su jako agresivni", stoji u tekstu španjolskog sportskog lista Diario As

Poznati španjolski sportski list Diario As je u tekstu pod naslovom "Ovo su najopasnije navijačke grupe u Europi", naveo brojne navijačke skupne staroga kontinenta. Preko Žileta varšavske Legije, preko Delija Crvene Zvezde, navijača Fenerbahčea, Lazijevi Irriducibili i Fratrije moskovskog Spartaka, do Olympiakosovog Gatea 7. Među brojnim skupinama koje Španjolci navode na svojoj listi našla se i jedna hrvatska.

As pominje navijače Dinamove Bad Blue Boyse. "Bad Blue Boysi su najvažnija grupa ultrasa u Hrvatskoj. Osnovani su kasnih osamdesetih. Bili su važni u promicanju hrvatskog nacionalizma tijekom rata. Oni su savršeno organizirana grupa slična ruskim navijačkim skupinama. Članovi su jako agresivni", stoji u tekstu španjolskog lista.

GALERIJA Pogledajte šou Bad Blue Boysa u Velikoj Gorici

Muenchen: Navija?i na nogometnoj utakmici  Bayerna i Dinama u Ligi prvaka
1/8

Osobito su istaknuli sukob s Delijama 1990. godine. "Dinamovi radikalni navijači bili su upetljani u nekoliko nasilnih događaja. Prije manje od godine dana sukobili su se s policijom u Milanu i nacistički pozdravljali u blizini stadiona. Godine 2021. u Varšavi su tražili Legijine navijače. Na ulicama poljskog grada viđeni su s palicama", zaključuju u svome tekstu.

Dinamo će u srijedu u 21 sat na Maksimiru ugostiti francuskog velikana Monaco. Plavima će to biti prva europska utakmica nakon teškog poraza protiv Bayerna (9:2) te prva ovosezonska utakmica Lige prvaka na domaćem terenu. Nema sumnje da će im za raspoloženje mnogo značiti upravo potpora Bad Blue Boysa, ali i svih drugih navijača koji će se okupiti na stadionu kako bi im pružili podršku. 

VIDEO Koreografija Bad Blue Boysa na utakmici Dinamo-Rijeka

Komentara 1

ZA
!zagreb!
21:09 01.10.2024.

Preko članka bih rekao da je to nešto pozitivno. Kao da imamo grupu znanstvenika. Kao da smo srbija gdje o kriminalnim radnjama i huliganstvima njihovih navijača se piše sa divljenjem i hvaljenjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije