GRADONAČELNIK ZAGREBA

Tomašević: U ruglo u Maksimiru ulupalo se 800 milijuna kuna, ali sam protiv stadiona u Blatu

Tomašević obišao gradilište budućeg Zavoda za mikrobiologiju Kliničke bolnice Sveti duh
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
10.11.2022.
u 12:22

- Ulupalo se 800 milijuna kuna u ruglo na Maksimiru, a ništa nije poduzeto. S Upravom Dinama razgovaramo o svim temama, ja sam razgovarao i s Uefom oko zamjenskog stadiona za kojeg mislim da je najbolje rješenje Kranjčevićeva koja je devastirana

Zagrebački gradski zastupnici danas su se ponovno okupili u zgradi Stare gradske vijećnice u Ćirilometodskoj na 17. ovogodišnjem zasjedanju. Jedna od tema bio je nogometni stadion.

- U predizbornoj kampanji ste jasno govorili o stadionu. Govorili ste o demokratizaciji Dinama i onda kad ste postali gradonačelnik promijenili ste ploču. Jasno mi je da morate otvoriti pregovore s njima, ali nije mi jasno zašto su ti pregovori tajni. Zatim smo dobili i informaciju da pregovarate s Crkvom pa vas je crkva demantirala pa ste bili s kardinalom...i zato imam pitanje: Dogovarate li novi statut Dinama s Upravom kluba? - pitao je zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je odgovorio.

- Mislim da sam već toliko puta pričao o tome da više ne znam... Situacija je dinamična. I vlada je najavila da je zainteresirana sufinancirati stadion pa je onda to izjavila i Uefa, tako da mijenjaju se akteri oko toga. Naš je posao riješiti imovinsko-pravne odnose koji nisu riješeni 20 godina. Ulupalo se 800 milijuna kuna u ruglo na Maksimiru, a ništa nije poduzeto. S Upravom Dinama razgovaramo o svim temama, ja sam razgovarao i s Uefom oko zamjenskog stadiona za kojeg mislim da je najbolje rješenje Kranjčevićeva koja je devastirana, a koja bi se uz mala ulaganja moglo dovesti u stanje da je 4. kategorija Uefe - odgovorio je Tomašević.

Zastupnik Sladoljev u dodatnom pojašnjenju ponovno se osvrnuo na Statut kazavši da navijači Dinama neće pristati na kozmetičke izmjene Statuta.

- Ne možete govoriti u ime navijača, ne mogu ni ja. Postoje navijači i navijači i oni imaju različite stavove oko Statuta. Ono što se svi slažemo je da je ovakvo stanje neodrživo i svi se slažemo da se ne gradi stadion na drugom mjestu. I dan danas postoje inicijative novog nacionalnog stadiona u Blatu s čime se ne slažem. I Vlada i HNS i Grad se konačno slažu jer bi bio Frankenstein da nastavio ulupavati novac u ovaj stadion, a gradimo novi negdje drugdje. Trošak rušenja i građenja bio bi oko pola milijarde kuna - pojasnio je Tomašević. 

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:47 10.11.2022.

Pa neka predoče u što je to potrošeno 800 milijuna.

HI
HiroGlifi
13:00 10.11.2022.

Za taj masovni lopovluk nitko od domoljuba nije odgovarao.

DU
Deleted user
12:28 10.11.2022.

ttejac je demagog....tko je nedavno pogodavao bankarima strancima kada je kreditne obveze sa fiksnom kamatnom stopom zamijenio sa obvezama sa promjenjivom kamatnom stopom...u ruglo od kredita ulupat ces barem 900 milijuna za kamate....kaj ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije