NOGOMET - HAJDUK

Torcida vraća legende u A-ložu

27.12.2001.
u 00:00

SPLIT - Nedostajali su, zbog manjih zdravstvenih problema, Frane Matošić, Stane Krstulović i Vladimir Šenauer-Geza, no božićnom domjenku čelnika Torcide i nogometaša zlatne generacije Hajduka iz pedesetih zato su nazočili Vladimir Beara sa suprugom Jadrankom, Bogdan Kragić (tast Zlatka Vujovića), Davor Grčić, Ivo Mrčić, Zdravko Juričko, sve igrači "bijelih" iz pedesetih godina, koji su osvojili tri naslova prvaka.

Druženje, prvo (!) nakon što su prestali igrati, organizirali su Boro Jelavić, predsjednik, i Drago Vržina, tajnik Torcide, u prostorijama na Starom placu u nekadašnjoj trofejnoj dvorani, čije zidove krasi mnoštvo slika iz bogate klupske povijesti.

- Svi smo mi vezani uz ove klupske prostore, uz teren na kojem sada igraju ragbijaši, dvor i staru murvu, čije su grane nedavno posječene. Ostale su na zidu kocke obilježene brojkama gdje smo vježbali preciznost te osmice na betonu gdje smo vježbali vođenje lopte. Jedino nema špage s grana murve gdje smo vježbali udarac glavom i nogom kada bi se špaga pustila bliže betonu - sa sjetom priča Vladimir Beara.

- Zanimljivo je da se nikad prije nismo okupili zajedno, mi generacija iz pedesetih godina, čak ni na utakmicama najdražeg nam kluba na Poljudu - dometnut će Davor Grčić.

- Kada pogledam preko prozora iz ove prostorije gdje su nekad bili klupski trofeji, odmah se sjetim mladih dana, utakmica, torcide, naslova prvaka i fešta u središtu grada i na Rivi - prisjetit će se Ivo Mrčić (81), pravnik u mirovini.

- Hajdukove su legende temelj najtrofejnijega hrvatskog kluba. Nogometaši su od 1911. godine započeli pisati klupsku povijest kroz generacije, sve do današnje. Veterani, legende, zaslužuju svekoliku pažnju. Vratio se Beara, želimo i njegove suigrače vratiti u A-ložu, jer su mjesto u počasnoj loži po svemu zaslužili, bez obzira na to što nemaju 400 odigranih utakmica, što je otprije utvrđen kriterij za mjesto u loži - rekao je na kraju Drago Vržina.

F. Jelinčić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije