UŽASAN DOGAĐAJ

Biciklist preminuo u padu s najveće austrijske planine, tragedija zadesila sportski svijet

AUT, Tour of Austria 2024
Foto: EXPA/ Reinhard Eisenbauer
1/4
06.07.2024.
u 17:18

Detalji nesreće još nisu poznati, zna se samo da je Drege bio u vodećoj skupini, a još nije jasno hoće li se utrka nastaviti u nedjelju

Nedjeljnu, kraljevsku etapu utrke kroz Austriju zasjenila je smrt norveškog biciklista Andrea Dregea, javlja austrijska agencija APA. Prema riječima organizatora, 25-godišnjak iz ekipe Coop-Repsol pao je prilikom spusta s najviše austrijske planine Grossglocknera prema Heiligenblutu i podlegao ozljedama. Detalji nesreće još nisu poznati, zna se samo da je Drege bio u vodećoj skupini, a još nije jasno hoće li se utrka nastaviti u nedjelju.

Pretposljednju etapu osvojio je Talijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ali je pobjednička ceremonija otkazana zbog tragičnog događaja. U ukupnom poretku vodi Talijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates).

Drege je prvi biciklist koji je umro u utrkama nakon Švicarca Gina Mädera, nastradalog na Tour de Suisse u lipnju 2023

Ovo nije prva nesreća na utrci oko Austrije. Godine 1962. utrku je zasjenila smrt Antona Frischa, a jedanaest godina kasnije Australac Graham Jose zadobio je teške ozljede glave prilikom pada prilikom spuštanja niz prijevoj Arlberg, piše austrijski Kronen Zeitung.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije