SUMNJIVI PROLAZ FRANCUSKE

Trapattoni: Prevareni smo; Keane: FIFA nas ne želi

Giovanni Trappatoni
AFP
19.11.2009.
u 09:47

Nezasluženo je francuska nogometna reprezentacija izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, barem kada je u pitanju druga dokvalifikacijska utakmica protiv Republike Irske.

Pogotkom Nicolasa Anelke iz prvog susreta “tricolori” su u pariški susret krenuli s golom prednosti, no teško stečenu prednost u Irskoj nisu znali sačuvati. Štoviše, pogotkom Robbieja Keanea gostujuća je momčad u 32. minuti imala osiguran produžetak, kojem su u nastavku ove dvije momčadi i pristupile.

Uz poljubac sreće (uz veliki sudački previd Henryjeva igranja rukom, te dvojca u zaleđu) William Gallas u dodatnim je minutama odveo momčad Raymonda Domencha u Južnoafričku Republiku i ostavio boljeg sudionika ovog dvoboja razočaranog i ljutitog.

Upravo se takvim opisao i izbornik Iraca Giovanni Trapattoni nakon “gorkoga iskustva”.

- Toliko sam ljutit da ne mogu niti govoriti. Odigrali smo izvrsnu utakmicu u kojoj su svi Europljani mogli vidjeti da smo zaslužili pobjedu ili barem jedanaesterce.

- Sve što tražim je fair-play, a učinjena je velika pogreška. Sudac je mogao pitati Henryja je li igrao rukom. Bilo je očito, preočito, da su pogriješili u dvjema situacijama (zaleđe i ruka) - kazao je Trapattoni.

Keane: FIFA nas nije htjela na Svjetskom prvenstvu

Bez imalo ustručavanja kapetan nogometaša Republike Irske, Robbie Keane, plasman francuske reprezentacije na Mundijal 2010. nazvao je režijom Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Tottenhamov napadač pogodio je mrežu “tricolora” u 32. minuti utakmice na pariškom Stade de Franceu, te je na taj način anulirao 1-0 Francuza iz prve dokvalifikacijske utakmice.

Ono što je uslijedilo u produžetku, prilikom pogotka koji je domaćina ovog susreta promovirao u kandidate za svjetski tron sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici, Keane je okarakterizirao FIFA-inim maslom.

- Bili smo ogorčeni, to igranje rukom bilo je i više nego očito. Jasno je da FIFA nije željela da se Irska plasira na Svjetsko prvenstvo. Možemo biti ponosni na način na koji smo odigrali i na koji smo stvarali šanse, no nismo uspjeli ostvariti svoj cilj - izjavio je irski kapetan.

Komentara 9

RA
ramirna
12:19 19.11.2009.

živio šime đodan kada je on u saboru izrekao povijesnu istinu i činjenicu da francuzi nepostoje nego da je to skup otpadaka sastavljen od gala,kelta ,arapa i ostalog smeća oduzeta mu je riječ mislim da je zaslužio poshumnu ispriku

OB
-obrisani-
17:11 19.11.2009.

Ovo je sumrak nogometaq,a i sporta opčenito.Čemu tolika tehnika i video zidovi ,kad to suci ne žele uvažiti ? ako ovo ovako ostane,onda više nema nade za poštene snage u sportu.U igri će biti samo prljavi novac i skriveni osobni interesi.

RI
Risnjak
10:11 19.11.2009.

definitivno sam ljubitelj tog sporta.... barem sam to bio do jucer ! Ja ovaj SP uopce vise necu ni pratit.... jer ovo sto se jucer dogodilo u parizu, je u najmanju ruku SRAMOTA za FIFU ! Sudac stoj 3 metra od mjesta dogadaja i ne vidi da ova pickica Henry DVA PUTA usmjerava loptu rukom pred noge.... ovako nesportsko ponasanje jos stvarno nisam vidio, od kad pratim nogomet ! Ovog kretena Henrya barem treba izkljuciti od SP-a, ako se ovaj rezultat ne ponisti ! Sjetimo se sta su Ddudu-u radili.... ma nemam rijeci, jucer su irci opljackani od suca odnosno od FIFE ! Ovo je nevjerojatno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije