KOMENTARI UTAKMICE

Trener Dinama: Oršić je bio odličan, a još kad se uskladi s Bočkajem

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
30.01.2022.
u 20:47

– U prvom smo poluvremenu preusmjeravali napadačke akcije u zone u koje smo htjeli, bili smo vrlo pokretljivi, imali dobar tempo, stvarali kvalitetne situacije, dosta udaraca iz kuta...

Treneri Dinama i Rijeke prokomentirali su derbi na Maksimiru u 21. kolu HNL-a u kojem je domaća momčad slavila s 2:0.

– U prvom smo poluvremenu preusmjeravali napadačke akcije u zone u koje smo htjeli, bili smo vrlo pokretljivi, imali dobar tempo, stvarali kvalitetne situacije, dosta udaraca iz kuta... Imali smo jako dobru reakciju po izgubljenoj lopti, neutralizirali smo Rijekine dubinske pasove. U drugom je dijelu bio nešto sporiji protok lopte pa je Rijeka postala stabilnija, ali prema natrag smo bili kvalitetni, možda smo nekoliko puta mogli nešto bolje razigrati neke situacije u tranziciji, ali generalno, za prvu utakmicu, za derbi, mogu biti zadovoljan sa svih 90 minuta – rekao je trener Dinama Željko Kopić i dodao:

– Istina je da smo defenzivno stabilni. Mislim da se ozbiljan nogomet ne može igrati bez defenzivne stabilnosti, bez kvalitetnog branjenja kontranapada, a to je najbolje činiti brzom reakcijom po izgubljenoj lopti, ali mora biti i situacija gdje ćemo to braniti spuštanjem dolje. Rijeci u tom smislu nismo ništa dopustili što je još jedna potvrda dobrog funkcioniranja momčadi.

Oršić je ostao u plavom dresu unatoč brojnim ponudama.

– Oršić je bio odličan. Cijela ta lijeva strana bila je sjajna, od Perića koji je u prvom poluvremenu jako dobro usmjeravao napade, dobro je bilo Bočkajevo kretanje i dupliranje bočne pozicije s Oršićem... - rekao je Kopić pa prokomentirao Bočkaja:

- Bio je dobar, u prvom poluvremenu jako dobar. Donio nam je puno prema naprijed, a kad se on i Oršić još do kraja usklade i povežu, u situacijama kad lovimo širinu, kad smo nešto uže, kad vrtimo tu stranu... U konačnici smo ga zato i dovodili, to nam je bila ideja. Neka nastavi raditi profesionalno kao dosad, to je jedini put kojim možemo i smijemo ići.

Koliko će se sad biti teško vratiti Bruni Petkoviću s obzirom na to da i Oršić i Komnen Andrić igraju dobro?

– Petković je nositelj kvalitete ove momčadi. Ima problema s ozljedom, a nakon toga je došla i viroza koja ga je na nekoliko dana „izbacila“. Petković nije upitan, on nam je iznimno bitan igrač za našu momčad i mi ćemo zajedno s njim napraviti sve da dođe u optimalno stanje. Andrić igra odlično, prezadovoljan sam s njegovim kretanjima i kolektivnom igrom, podređuje se momčadi, a uz to dolazi i u prilike. Super je za nas da imamo što više igrača koji su u dobrom stanju – rekao je trener Kopić.

Goran Tomić, trener Rijeke, je izjavio:

– Dinamo je svoje šanse iskoristio. Sami sebe smo pobijedili u prvom poluvremenu, ako želimo uzeti bodove na Maksimiru ne smijemo raditi ovakve pogreške koje smo radili.

Ključne riječi

Komentara 3

FR
freeshooter
22:38 30.01.2022.

Po meni se već danas vidjelo da su strašan par...lijeva strana je bila izuzetna...ako se još trebaju uigrati, neka...razvalit će i u EL...općenito se osjeća pomak i napredak u igri, stabilnost...dinamo je zaista izrastao u veliki klub...da su mogli ostati Majer i Jakić, uzeli bi i samu EL...no dobro je, toliko igrača stvaramo i izbacujemo da to nije normalno, sami smo vrh...ale ale dinamo ale...

MI
mirko0410
08:12 31.01.2022.

Oršić i Bočkaj ovo bi mogel biti strašan tandem, Andrić jako koristan, puno radi za ekipu, Ivanušec jučer malo rezerviran ali ovaj Kopičev Dinamo izgleda več sad jako lijepo.

Avatar gremo20
gremo20
15:26 31.01.2022.

odličan nije bio, solidan da...odličan je bio npr. protiv tottenhama...jučer je imao dosta grešaka, kako u dodavanjima, šutevima (fulao zicere), tako i u driblinzima, ali to je več konstanta kod njega...ne treba oršića dizati u nebesa kad odigra solidnu utakmicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije