NESKRIVENO ZADOVOLJSTVO

Trener Hajduka oduševljen: Bili smo puno bolji od Dinama, imali smo odgovor na sve!

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
20.04.2022.
u 21:34

- Ovi momci su fenomenalni, igrali su razbijene glave, borili su se od prve do posljednje sekunde, ponosan sam na njih.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas očekivano je presretan pobjedom protiv Dinama (1:0), koja bi mogla biti ključna u borbi za titulu. Splićani je čekaju od 2005. i sad je bliže nego što su ikad bili u posljednjih 13 i više godina.

- Išli smo po pobjedu, kako sam i rekao, imali smo plan A, plan B, plan za svaku situaciju. Ako bismo vodili u završnici, gubili ili imali izjednačen rezultat. Osjećaj je bio da smo bolja momčad, na kraju se to i pokazalo točnim - rekao je Dambrauskas za Arena Sport i nastavio:

- Ovi momci su fenomenalni, igrali su razbijene glave, borili su se od prve do posljednje sekunde, ponosan sam na njih.

20.04.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Do kraja je preostalo pet kola, tri kluba imaju šanse za osvajanje titule.

- Neću o tome, mogu samo o sljedećoj utakmici (Slaven Belupo u Koprivnici, op.a). Ostali smo bez Kalinića, Livaje, Vukovića... Malo ćemo slaviti i nastaviti se pripremati. Rekao sam igračima da moramo uživati u pritisku. Nitko ne može reći da pritiska nema, ostalo je pet utakmica do kraja i pritisak je tu.

Bijeli su pokazali da se znaju nositi s pritiskom jer pobjeda u ovoj utakmici s Dinamom trebala je ponuditi brojne odgovore, a svaki je ispao pozitivan za Splićane. I, ono što je bitno, treći put ove sezone nisu primili gol protiv Dinama.

- Ono što pokušavamo jest držati Dinamo dalje od gola. I svaki put smo bili hrabri, a danas su bili iznenađeni načinom na koji igramo. Bili smo spremni na sve što su nam suprostavili i bili smo bitno bolja momčad. Iako nije sve funkcioniralo kako sam htio, ispalo je dobro i sretan sam, ponosan - zaključio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Fenomenalna atmosfera na derbiju Hajduka i Dinama

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mrbr
mrbr
09:28 21.04.2022.

Utakmica je bila negledljiva. Sramotite HR nogomet ovakvim "igranjem" nogometa.

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
21:41 20.04.2022.

Trener Hajduk oduševljen: Bili smo puno bolji od Dinama Tirana i Dinama Tbilisi, imali smo odgovor i na sve takticke zamke Dinama Pančevo i Dinama Moskva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije