NAHVALIO GA DROGBA

Tudorova povijesna pobjeda: Sada možemo početi sanjati!

Champions League - Group D - Sporting Lisbon v Olympique de Marseille
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/3
13.10.2022.
u 09:44

Francuzima je u Portugalu uspjelo ono što nikome od njihovih sunarodnjaka dosad nije.

Igor Tudor sjajno se snalazi na klupi Marseillea, sinoć je u četvrtom kolu Lige prvaka s 2:0 pobijedio Sporting.

Poguranac je imao jer je lisabonska momčad zaradila i dva crvena kartona. U 19. minuti domaćinu je isključen Esgaio, a Guendouzi je minutu kasnije pogodio iz jedanaesterca, drugi gol zabio je Sanchez u 30. Sporting je u 60. ostao i bez Pedra Goncalvesa.

Marseille može biti zadovoljan jer je zabio svoje prve golove u gostima u Ligi prvaka još od 2013. godine. Štoviše: postali su prvi francuski klub koji je na gostovanju kod nekog portugalskog kluba ostvario pobjedu u povijesti najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja! 

Hrvatskog je stratega nakon utakmice nahvalila nogometna legenda Didier Drogba.

- Ono što je sjajno je vidjeti kakav utjecaj Tudor ima na ovu momčad. Njegova energija odražava se na cijelu momčad - rekao je Drogba za Canal +. 

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Francuska momčad tako je pobijedila Portugalce u oba susreta i sada je druga u skupini sa šest bodova, koliko ima i Sporting. Tottenham je prvi s bodom više, a Eintracht Frankfurt je zadnji s četiri.

- U posljednje dvije utakmice uzeli smo šest bodova. Imamo veliko samopouzdanje. I za ovu utakmicu, kao što sam rekao, bili smo puni samopouzdanja. Momčad je u dobrom stanju. Ovo je dobro razdoblje i igrači su u pravoj formi. Jučer su mi trojica-četvorica igrača došla i rekla: "Treneru, smirite se, pobijedit ćemo!". Bio je to dobar osjećaj prije utakmice. Idemo utakmicu po utakmicu, ali dobro je biti u ovoj poziciji - rekao je Tudor pa dodao:

- Fantastičan osjećaj. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja i zaslužili tri boda. Ponosan sam na igrače i navijače. Sada možemo početi sanjati s ovih šest bodova. Još su dvije utakmice do kraja i sve je moguće. Morat ćemo nastaviti u ovom ritmu. Čini nas sretnima da smo sada u ovoj poziciji. Ponosan sam na to, a igrači su sretni.

No, odmora nema jer u nedjelju ih čeka prvenstveni ogled protiv PSG-a

Standings provided by Sofascore

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije