'KRALJ ZEMLJE'

Tužan dan za svjetski sport! Nadal objavio odlazak u mirovinu: 'Bilo je nekoliko teških godina'

Tennis - Men's Doubles Quarterfinals
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/4
10.10.2024.
u 11:45

Ovaj 38-godišnjak i nekada veliki rival Rogera Federera će posljednji put nastupiti za Španjolsku na finalu Davis Cupa u studenom u Malagi.

Španjolac Rafael Nadal, 22-struki Grand Slam prvak, povući će se iz tenisa na kraju ove sezone, službeno je objavio legendarni tenisač i jedan od najboljih u povijesti. Ovaj 38-godišnjak i nekada veliki rival Rogera Federera će posljednji put nastupiti za Španjolsku na finalu Davis Cupa u studenom u Malagi.

U video poruci objavljenoj u četvrtak, Nadal je rekao: 'Ovdje sam da vas obavijestim da se povlačim iz profesionalnog tenisa'

- Pozdrav svima, želim objaviti svima da se opraštam od tenisa. Zadnje godine bile su teške, posebno zadnje dvije, nisam mogao igrati bez ograničenja. Teška je odluka, dugo sam razmišljao o njoj. Ali sve u životu ima početak i kraj, mislim da je primjeren trenutak da stavim točku na "i" - rekao je u uvodu Španjolac.

VEZANI ČLANCI:

- Bila je to duga i uspješna karijera, puno uspješnija nego što sam mogao zamisliti. Sretan sam što moj zadnji turnir može biti u Davis Cupu u Malagi, uz to natjecanje vežu me lijepe uspomene u Sevilli iz 2004. Ponosan sam na sve što sam mogao proživjeti, hvala svima u teniskoj industriji, ljudima s kojima sam radio, protivnicima s kojima sam dijelio teren. Moji su suradnici i prijatelji, bili su tu uz mene i u dobrim i teškim trenucima, kad me trebalo dignuti. Proživjeli smo toliko toga što je teško opisati.

- Hvala i mojoj obitelji, pogotovo majci koja je proživjela toliko toga sa mnom. Hvala mojoj ženi s kojom sam 19 godina, bila je savršena životna suputnica u karijeri. Vraćao sam se kući i gledao kako mi raste sin, to mi je uvijek davalo snage za nastavak. Sa sestrom sam uvijek imao nevjerojatan odnos, a ujak je razlog zašto sam počeo igrati, zbog njega sam mogao nadići puno teških trenutaka. Otac mi je bio izvor inspiracije u svakom smislu. Primjer je snage koja mi je trebala u životu i posebno mu hvala. Na kraju hvala i navijačima, ne mogu naći riječi da vam zahvalim, davali ste mi snage u svakom trenutku. Sve što sam proživio bio je san koji se ostvario. Odlazim u apsolutnom miru znajući da sam dao sve što sam mogao pružiti. Na kraju kažem 1000 puta hvala, vidimo se uskoro - poručio je Nadal.

Ključne riječi

Komentara 3

JE
Jegermeister
12:39 10.10.2024.

Evo, mi na radnim mjestima (radimo za minimalac) ne da plačemo, mi jaučemo od bolova zbog ovakvih tužnih vijesti (jer je zadnjih par loših godina zaradio samo 100 miliona eura). Užas. Neznamo da li ćemo od tih bolova uopće moći doći sutra na posao.

JU
JustinCase
12:53 10.10.2024.

Nikad cuo za ovog, a jos manje za nekog, Federera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije