REAKCIJA SLOVENACA

U Brežicama su vatreni uvijek dobrodošli

19.03.2009.
u 08:30

U Brežicama, gdje je hrvatska reprezentacija trenirala desetljeće i pol, o otkazu su saznali danas ujutro.

– Nazvao me gospodin Srebrić i kazao da će se hrvatska reprezentacija pripremati u Rovinju. Objasnio je da su razlozi za to sponzorske naravi. Mi s time nemamo nikakav problem – kazao je Ciril Kolešnik (59), zaposlenik Zavoda za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Brežicama.

Kolešnik je i danas uređivao igralište jer je očekivao da će hrvatska reprezentacija u ponedjeljak na njemu trenirati.

– Kao i uvijek do sada, bili smo spremni za doček vatrenih. Igralište je u vrlo dobrom stanju.

Zanimljivo, u utorak je Vlatko Marković kao jedan od razloga promjene odredišta naveo i loše stanje travnjaka u Brežicama. Mislite li da otkaz ima političku pozadinu?
– Politika je sve, trgovina, kultura... pa i sport. U međusobnim odnosima Hrvata i Slovenaca bilo je uspona i padova. Trenutačno su oni “negdje dolje”, ali i to se brzo može promijeniti. Nama će hrvatska reprezentacija uvijek biti dobro došao gost. Odnosi s HNS-om izvanredni su i uvijek će takvi ostati. Hrvatskoj želim da ode na SP.

Hoćete li financijski mnogo izgubiti odlaskom hrvatske reprezentacije?
– Nikada njezine pripreme nismo gledali kroz novac. On nam nije bio bitan, jer smo ovdje imali jednu od najjačih reprezentacija svijeta. Čak smo nekada bili i u financijskom minusu ako bismo, zbog nepovoljnog vremena, bili prisiljeni polijevati igralište. No to nam uopće nije bilo važno – kazao je Kolešnik, koji nikada otkad ima poslovni odnos s HNS-om nije bio na utakmici hrvatske reprezentacije.

– Nisam to želio, da ne bi ispalo kako se guram. Ne želim ništa badava. Ako idem na utakmicu, platim ulaznicu. A prije sam dolazio često u Maksimir jer sam Dinamov navijač – zaključio je Ciril Kolešnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije