Zagreb - Cedevita

U derbiju su na stolu su naslov prvaka i Euroliga

\'16.03.2011., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Savska 30, Zagreb - NLB liga, 26. kolo, Zagreb CO - Crvena zvezda. Mario Kasun. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
09.04.2011.
u 09:00

Zagrebaš Dario Šarić, koji je jučer napunio 17, večeras će u Portlandu zaigrati u najvećem izlogu talenata. Igrat će za selekciju svijeta protiv američkih vršnjaka.

Hrvatska klupska košarka došla je do točke u kojoj je derbi dvoboj Zagreba i Cedevite. A jedina dva, realna izglednika za naslov prvaka igraju večeras prvi sraz u Ligi za prvaka. U regionalnoj ligi oba puta slavio je Zagreb. Tih 89:77 s kraja prosinca Zagrebovu treneru Mladenu Erjavcu bila je prva samostalno vođena utakmica u karijeri.

S obzirom na međusobni skor, suparnički trener Aleksandar Petrović ovako najavljuje večerašnji dvoboj (20.30) u Draženovu domu:

– Zagreb nas je jedini ove sezone dobio dva puta, jedini od svih 25 momčadi s kojima smo igrali tako da, dok ih ne pobijedimo, moramo šutjeti i priznati da su apsolutni favoriti. Odmorni su, nepotrošeni igranjem u Europi. Zadnji nam se ozlijedio Troha, istegnuo je ligamente ramena. Mi Zagreb u subotu ne moramo dobiti pod svaku cijenu, imperativ će biti tek u doigravanju, dok će sa Zadrom u utorak biti druga priča.

Erjavec se ne slaže s kolegom koji retorikom pokušava rasteretiti svoje igrače u tjednu u kojem ih očekuju tri jake utakmice (Zagreb, Zadar, Unics).

- Izgledi su podjednaki, Cedevita je u strašnom naletu. Igraju odlično, puni su samopouzdanja. Imaju dva strašno moćna napadača Drapera i Wrighta, a kada igraju s Petrovićem i Rudežom na centrima imaju strašnu širinu, teško su zaustavljivi. Utakmica nije pretjerano važna jer u Hrvatskoj ne postoji prednost domaćeg terena, no bilo bi dobro pobijediti zbog samopouzdanja - kazao je Erjavec dodajući kako se prerano otpisalo Zadar i Cibonu.

Osim prvaka Hrvatske, dvoboji Zagreba i Cedevite iznjedrit će i hrvatskog predstavnika u Euroligi. S obzirom na to da se za naslov dobiva 35 bodova, a za drugo mjesto 27, prvak će u Euroligu. Trenutačno stanje po euroligaškim bodovima jest: 1. Zagreb 26, 2. Cedevita 19, 3. Cibona 6, 4. Zadar 5.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije