POTPUNA DOMINACIJA

U dvoboju dviju Borussia ona iz Dortmunda pobijedila čak 6:0!

Reuters
20.02.2022.
u 18:44

Vodeći Bayern sada ima 55 bodova, šest više od druge Borussije Dortmund. Borussia Moenchengladbach je 13. s 26 bodova.

Drugoplasirani sastav njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Dortmunda ponovno je smanjila zaostatak za vodećim Bayernom na šest bodova uvjerljivom 6-0 (2-0) pobjedom protiv imenjakinje iz Moenchengladbacha u susretu 23. kola.

Dvostruki strijelac bio je kapetan Reus (26, 82), a u međuvremenu su se u strijelce upisali i Malen (32), Wolf (70), Mokuoko (74) te Can (90+1-11m). Marin Pongračić igrao je od 42. minute za Borussiju.

Ranije u nedjelju je Bayern na svom terenu preokretom svladao posljednji Greuther Fuerth sa 4-1 (0-1). Goste je u završnici prvog poluvremena u prednost doveo njihov najbolji strijelac Hrgota (42), no u nastavku su domaći odgovorili preko svog najboljeg strijelca Lewandowskog (46, 82), koji je postigao pogotke za 1-1 i 3-1, dok je Griesbeck (61-ag) postigao autogol u pokušaju da spriječi dodavanje Muellera za Lewandowskog. Konačni rezultat je u sudačkoj nadoknadi postavio Choupo-Moting (90+1).

U posljednjoj utakmici 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva Leipzig je kao gost svladao berlinsku Herthu 6-1 (1-0).

Goste je u prvom poluvremenu u vodstvo doveo Henrichs (20), da bi početkom nastavka Jovetić (48) poravnao na 1-1 nakon što je njegov udarac pogodio blok hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola i promijenio smjer te postao neobranjiv za Gulascija. Ipak, pobjedu RB Leipzigu s dva gola osigurao je Nkunku (64-11m, 67), prvo je pogodio iz kaznenog udarca kojega je i sam izborio, a zbog kojega je isključen Kempf, dok je drugi put zatresao mrežu na asistenciju bivšeg igrača Dinama Danija Olma. Upravo je Olmo (74) bio i strijelac za 4-1, a do kraja susreta u strijelce su se upisali Haidara (81) i Poulsen (88).

Gvardiol je odigrao čitavu utakmicu za RB Leipzig.

Vodeći Bayern sada ima 55 bodova, šest više od druge Borussije Dortmund. Borussia Moenchengladbach je 13. s 26 bodova. Greuther Fuerth je na dnu sa 13 bodova, šest manje od 17. Stuttgarta, a devet manje od 16. Augsburga koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije