HNL SUBOTA

U dvoboju za osmo mjesto ljestvice Šibenik dobio Istru 1961, Delić i Ćurić precizni

Pula: Utakmica Prve HNL između NK Istra 1961 i HNK Šibenik
Srecko Niketic/PIXSELL
07.05.2022.
u 21:22

Iako je Istra imala inicijativu do kraja dvoboja, nije uspjela spasiti se poraza. Osmi Šibenik sada ima 32 boda, tri manje od sedmog Slavena Belupa, a četiri više od devete Istre 1961.

Nogometaši Šibenika u susretu su 34. kola Prve HNL kao gosti u Puli svladali Istru 1961 2-1 (2-0).

Gosti su do kapitalne prednosti stigli u prvom poluvremenu preko Ivana Delića (26) i Marija Ćurića (45+1-11m), a poraz domaćih u nastavku je ublažio Facundo Caseres (73).

07.05.2022., Pula, stadion Aldo Dorsina - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, NK Istra 1961 - HNK Sibenik. Mario Curic Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Bio je to izravni dvoboj za osmo mjesto, a Šibenčani su ovom pobjedom dva kola prije kraja ostvarili četiri boda prednosti u odnosu na Puljane koji će najvjerojatnije po šesti put u posljednjih sedam sezona zauzeti devetu poziciju.

Za Šibenik je u prvih 45 minuta odlično funkcionirala desna strana napada preko koje su kreirana oba gola. U 26. minuti su kombinirali Grezda i Šimunović, potonji je ubacio prizemnu loptu na peterac gdje se našao Delić kojemu nije bilo teško pogoditi vrata.

07.05.2022., Pula, stadion Aldo Dorsina - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, NK Istra 1961 - HNK Sibenik. Luka Simunovic Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Pred sam kraj prvog poluvremena nespretno je na Grezdu na rubu svog kaznenog prostora startao Rovis koji je istovremeno udario suparnika po nozi i igrao rukom, pa sucu debitantu Čuljku nije bilo teško odlučiti se pokazati na bijelu točku, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je kapetan Ćurić.

Trebao je Šibenik u 60. minuti dobiti još jedan kazneni udarac nakon što je Hujber u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali Čuljak to nije vidio dok je neshvatljivo nijem ostao i sudac zadužen za VAR.

Domaći su uspjeli smanjiti u 73. minuti kada je Hujber prošao po desnom krilu i uputio preizemnu povratnu loptu na 10 metara na koju je natrčao Caseres i vratio nadu Istri u pozitivan rezultat.

07.05.2022., Pula, stadion Aldo Dorsina - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, NK Istra 1961 - HNK Sibenik. Eros Grezda, Mihael Rovis Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Iako je Istra imala inicijativu do kraja dvoboja, nije uspjela spasiti se poraza. Osmi Šibenik sada ima 32 boda, tri manje od sedmog Slavena Belupa, a četiri više od devete Istre 1961. Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi Hajduk ima 66, a treći Osijek 65.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije