NOVO IME VEĆ DANAS

U Hajduku su sve pripremali iza Kalinićevih leđa? Reakcija je bila brzopotezna, nameće se jasan zaključak

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
11.09.2024.
u 10:50

Najnovije informacije iz Splita, reakcije i analize pratite tijekom dana na našem portalu i društvenim mrežama

Suradnja Nikole Kalinića s ostalim čelnicima splitskog Hajduka već dulje vrijeme ne funkcionira, a kako je Večernji list najavio, odlazak sportskog direktora bilo je pitanje dana. Puklo je na više razina, a kulminiralo na kraju mizernog prijelaznog roka u kojem nova postava na čelu Hajduka praktički nije odradila nijedan ulazni igrački transfer – jer ne zaboravimo da je Ivana Rakitića u Split doveo njegov kum, a plaća ga sponzor Tommy, te da je Bambu odabrala i skautirala bivša uprava, dok je jedini izlazni transfer bila prodaja za Hajduk vrlo vrijednog Emira Sahitija, za iznos od samo 1,2 milijuna eura, od kojih 20 posto pripada njegovu bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije.

Hajduk je službeno objavio da otkazuje suradnju Kaliniću jer je izjavama nanio štetu kubu dok istodobno nije poboljšao kadar treneru Gennaru Gattusu kao ni sveukupnu financijsku situaciju na Poljudu. U iščekivanju Kalinićeva obraćanja danas u Splitu (12 sati prema posljednjim informacijama), Hajduk je plasirao svoju najavu događanja u klubu gdje već danas planiraju objaviti ime novog sportskog direktora. Sudeći po brzopoteznoj reakciji, nameće se zaključak da se Kalinićev otkaz pripremao dulje vrijeme.

U klubu je izdržao samo 106 dana i jedan je od više od 60 direktora, predsjednika i trenera koji su od posljednje titule 2005. godine bili potjerani iz kluba. Tako je jedini kontinuitet u sportskom upravljanju ostalo rotiranje i trošenje silnih imena na rijetko viđenu popisu za jedan ozbiljan klub. Najnovije informacije iz Splita, reakcije i analize pratite tijekom dana na našem portalu i društvenim mrežama. 

FOTO: Tko vodi Hajduk? Umjesto borbe za naslov, traje borba klanova u klubu

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
1/5
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
11:31 11.09.2024.

Ah poznati hajdukovi gremiji iz sjene. Ljudi bez lica povlače odlučne poteze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije