Mihael Mikić

''U Japanu je kaos, izbornik nema kontrolu u svlačionici''

Nizozemska Japan
AFP
07.06.2010.
u 21:15

Bivši dinamovac u dresu Hiroshime dobro poznaje Japance i njihove mogućnosti.

Već je sedam mjeseci Mihael Mikić izvan terena, boluje od klasične boljke Dinamovih igrača – upale pubične kosti! Chago, Tomečak i Bišćan zbog te su ozljede dugo mirovali...

– Sad je dobro i vjerujem da ću početi pripreme s Hiroshimom – veli Mikić.

U kakvom ozračju Japan čeka SP?

– Nije dobro. U reprezentaciji je kaos, potpuna zbrka! Igraju slabo, a najveći je problem izbornik Takeshi Okada (53), ne kontrolira svlačionicu – kaže Mikić.

Zanimljivo je da je Okada bio izbornik Japana i prije 12 godina na SP-u u Francuskoj, tada je Japan, podsjetimo, bio u našoj skupini, na putu do bronce Hrvatska je slavila 1:0 po nepodnošljivoj vrućini u Nantesu pogotkom Davora Šukera.

– Okada je pogriješio u izboru igrača. Previše je onih koje je zvao zbog starih zasluga, dok su kod kuće ostali najbolji. Ne vjerujte u onaj mit o Japancima kao iznimno poštenim ljudima koji ne pristaju na kompromise, nego se čvrsto drže načela. Ima kompromisa, i to jako mnogo. Zovu se igrači iz većih klubova i onih koji imaju veći utjecaj u savezu. Primjerice, Maeda je najbolji strijelac lige, no Okada ga nije pozvao.

Potom je Mikić naglasio:

– Okada je prije 20-ak dana, nakon 0:2 poraza od Južne Koreje, ponudio ostavku čelnim ljudima saveza! Golemo je, naime, suparništvo između Japana i Južne Koreje, pa je Okada smatrao da nakon domaćeg poraza pred 55.000 ljudi mora ponuditi ostavku. Međutim, ta je ostavka odbijena, ali mediji su "provalili" informaciju i dodatno je uzdrman Okadin autoritet. Svi, naime, znaju da odlazi nakon SP-a.

Vaša prognoza?

– Ne vjerujem da će Japan nešto napraviti. U toj su skupini Nizozemci apsolutni favoriti, a vjerujem da će Kamerun biti ispred Danske.

Svjetski prvak?

– Svim ću srcem navijati za – Englesku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije