IVICA I NATKO U TOP 10

U Kitzbühelu Hrvatska postala nova spustaška velesila

'Ivica Kostelic of Croatia reacts in the finish area to finish 7th after the men\'s downhill race during FIS ski World cup on January 23, 2010 in Kitzbuehel. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI'
'SAMUEL KUBANI'
23.01.2010.
u 20:42

Ivica Kostelić završio je na sedmom a Natko Zrnčić-Dim na desetom mjestu najprestižnijeg spusta na svijetu.

Profesor Ivica Kostelić i njegov mladi asistent Natko Zrnčić-Dim održali su u Kitzbühelu kolegij iz "Povijesti hrvatskog spusta". Plasman u najboljih deset na najopasnijoj stazi na svijetu, s koje se nerijetko odlazi i u helikopteru, najbolji je rezultat svih vremena.

– Do rezultata karijere doći na Streifu, biti tako dobar nakon operacije, biti čak i brži nego na treninzima, odnosno da će dva Hrvata biti među najboljih deset baš ovdje - svemu tome se nisam mogao niti nadati – kazao je Kostelić.

No, predavanja su tek počela, dvojac nastavlja nedjeljnim blok satom "Kombinacije" i "Slaloma" u kojima Ivica Kostelić ima velike šanse osvojiti obje discipline. Sedmo mjesto u spustu najbolje je od svih slalomaša koji će se natjecati u kombinaciji.

– Bio sam jako koncentriran da na onim najtežim zavojima imam najbolju putanju, da ne izgubim brzinu što je vrlo važno za dalji tijek – dodao je Ivek.

Prije svega nekoliko dana za Vedrana Pavleka je plasman dvojice Hrvata na spustu u Wengenu među 30 bio "senzacija". U međuvremenu smo postali spustaška sila, jer na "spustu svih spustova" dvojicu u prvih 10 imaju tek Švicarci, Austrijanci i – Hrvati! Naravno, nemamo stazu za spust.

– Suze mi idu ponovno, a isplakao sam se u cilju, ovo je čudo. Uspjeh je to koji je ravan osvojenim medaljama na velikim natjecanjima. Srce mi je stalo kad se Natko u jednom trenutku približio ogradi – zbrajao je dojmove Vedran Pavlek.

Iskusni spustaši koji su se na "Crti" natjecali u doba kad su roditelji Zrnčić-Dim svog sina upisivali u osnovnu školu, zaostali su danas daleko iza Natka.

– Zamišljao sam ovakav rasplet, nakon onih sjajnih treninga htio sam se dokazati i na natjecanju. Grbavo je, ledeno, slabo se vidi, a juri se. To je ono što mi odgovara, jedva sam čekao strmoglaviti se. Ivica ima veliku šansu u kombinaciji, no nisam ni ja za otpisati – blistao je ponosni Zrnčić-Dim.

– S 23 godine napraviti ovakav rezultat u Kitzbühelu, to znači samo jedno: Natko je predodređen za pobjednika – kaže iskusni Ivica Kostelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije