U PARIZU

U ponedjeljak se dodjeljuje Zlatna lopta! Evo tko su favoriti za osvajanje velike nagrade

Champions League - Real Madrid v Borussia Dortmund
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/4
26.10.2024.
u 00:00

Svečanost, koju će voditi Didier Drogba,  održat će se u kazalištu Shatel u Parizu, a osim Zlatne lopte, bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg vratara, strijelca i najboljeg mladog nogometaša

U Parizu će u ponedjeljak navečer biti održana 68. dodjela Ballon d'Or  - Zlatne lopte za najboljeg nogometaša i nogometašicu u 2024. godini, a tu nagradu je 2018. godine dobio hrvatski kapetan Luka Modrić. Trofej, koji su prošle godine osvojili Lionel Messi i Aitana Bonmati, dodjeljuje se na temelju tri kriterija - pojedinačnog učinka, zajedničkog učinka i rekorda igrača. Promatra se i karakter igrača u odlučujućim trenucima utakmica, kao i njegov osjećaj za fair play.

Ove godine za Ballon d'Or nominirano je 30 igrača, a među favoritima se u medijima spominju Vinicius Junior (Real Madrid), Lamin Jamal (Barcelona), Jude Bellingham (Real Madrid) i Rodri (Manchester City). Između ostalih, na popisu od 30 nominiranih su i Harry Kane, Toni Kroos, Emiliano Rodriguez, Kylian Mbappe, Dani Olmo, Antonio Rudiger, William Saliba i Federico Valverde.

Svečanost, koju će voditi Didier Drogba,  održat će se u kazalištu Shatel u Parizu, a osim Zlatne lopte, bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg vratara, strijelca i najboljeg mladog nogometaša. Nagrade se dodjeljuju u muškoj i ženskoj kategoriji. Zlatna lopta se dodjeljuje od 1956. godine. Messi je nagradu osvojio rekordnih osam puta, a Cristiano Ronaldo pet puta.

VIDEO Modrić se oglasio o statusu u Realu: Vrlo dobro znate što želim, a jedna stvar mi se jako ne sviđa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije