ZAGREB - HAJDUK 3:1

U režiji Štroka i Đalovića

18.05.2003.
u 00:00

Hajduku utakmica nije bila važna, jer se oprostio od utrke za naslovom, pa je Vulić izostavio čak osmoricu standardnih

ZAGREB - Po lijepom vremenu jučer se u Kranjčevićevoj okupilo nešto manje od 3000 gledatelja, koji su bili ugodno iznenađeni ljubaznim pozdravom službenog spikera koji je zaželio dobrodošlicu i domaćinima i gostima. Na zagrebačkim nogometnim utakmicama, takva ljubaznost ne pamti se već godinama...

Što se igre tiče, bilo je jasno da Splićanima susret nije osobito važan jer je trener Zoran Vulić, u početnoj jedanaestorici izostavio, što zbog odmora a što zbog ozljeda, čak osmoricu standardnih.

Zagrebaši su, razumije se, pokušali na najbolji mogući način iskoristiti tu prednost, a poveli su u 28. minuti. Žilić je lijepo prodro po desnoj strani i centrirao, Hajdukov vratar Balić loptu je odbio baš na noge Štroku koji je majstorskim udarcem iskoristio ponuđenu priliku i postigao pogodak. Začudo, nakon primljenog pogotka gosti iz Splita su se rastrčali i ostvarili 3-4 vrlo lijepe prigode za postizanje pogotka. Vijesnik promjene omjera bila je Računičina vratnica u 39. minuti.

Splićani su izjednačili u 45. minuti. Andrić je iz slobodnog udarca izvrsnim udarcem matirao i domaćinov živi zid i vratara Vasilja. Vjerovali ili ne, Andrićeva je lopta završila u mreži, tik pokraj desne Vasiljeve vratnice.

Već početkom drugog poluvremena Zagreb je povećao vodstvo. Lovrek je u 49. minuti fintom proigrao Đalovića, koji je matirao vratara Hajduka Balića. U 57. minuti bilo je već 3:1 za Zagreb. U Hajdukovu 16-ercu loptu je prema vratima uputio Ćaćić, ali je Lalić igrao rukom. Sudac Kovačić bio je neumoljiv. Dosudio je jedanaesterac za Zagreb, i istodobno Laliću pokazao drugi žuti karton. Uspješan izvoditelj najstrože kazne bio je Đalović.

Do svršetka utakmice omjer se nije mijenjao, ali je isključenja bilo još. Već na izmaku vremena zbog grubog starta bio je isključen Hajdukov igrač Andrić. U završnici utakmice isključen je bio i zagrebaš Ješe koji je dobio drugi žuti karton.

Ta isključenja donekle su bacila sjenu na inače privlačno nadmetanje u Kranjčevićevoj ulici.

BRANKO VUKINA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije