ŠPANJOLCI PIŠU

Mijenja se kontroverzno pravilo u nogometu! Što mislite o ovoj Uefinoj odluci?

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
23.09.2024.
u 18:44

U produžecima četvrtfinalnog susreta mlada zvijezda Bayerna i Elfa, Jamal Musiala, pucao je na gol gostujuće momčadi. Španjolskog braniča Marca Cucurellu lopta je pogodila u ruku koja nije bila uz tijelo, a sudac Taylor s pravom nije pokazao na bijelu točku

Uefa je odlučila uvesti trenutačne promjene pravila igranja rukom, piše španjolski Relevo objašnjavajući detalje iz novih dokumenata krovne europske nogometne organizacije. Kako navodi poznati medij, pravilo će se odmah početi primjenjivati u Uefinim europskim natjecanjima i u međunarodnim susretima.

Sve je započelo zbog poprilično kontroverzne situacije na Europskom prvenstvu 2024. godine tijekom utakmice između Njemačke i Španjolske. U produžecima četvrtfinalnog susreta mlada zvijezda Bayerna i Elfa, Jamal Musiala, pucao je na gol gostujuće momčadi. Španjolskog braniča Marca Cucurellu lopta je pogodila u ruku koja nije bila uz tijelo.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
1/19

Međutim, prema uputama koje su suci dobili, nije bilo elemenata za kazneni udarac te glavni sudac Anthony Taylor nije dosudio najstrožu kaznu. Situaciju je pregledavao i glavni sudac u VAR sobi, Stuart Atwell te se složio s Taylorovom odlukom.

"Prema najnovijim smjernicama Uefe, kontakt ruke s loptom koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva treba dosuditi kaznu, osim ako je ruka obrambenog igrača preblizu tijelu ili u kontaktu s tijelom. U ovom slučaju obrambeni igrač, rukom koja nije preblizu tijela, zaustavlja udarac na gol, čineći sebe većim, pa je trebalo dosuditi kazneni udarac", stoji u tekstu koji su objavili Španjolci. 

VIDEO Valentina Miletić ukrala show na stadionu, a evo kako je sportska novinarka izgledala kada je bila s Livajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije