VELIKA POMOĆ

UEFA uskoro uvodi promjenu: Klubovi koji ne uđu u natjecanja bit će zadovoljni s odlukom

FILE PHOTO: Flags with UEFA logo are seen in Nyon
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
07.09.2023.
u 13:22

Prema novom modelu za ciklus 2024./2027., sedam posto prihoda koje UEFA zaradi od tri natjecanja raspodijelit će se klubovima koji se ne natječu u njima, do četiri posto.

Nogometni klubovi koji se ne uspiju kvalificirati za UEFA-ina natjecanja dobivat će od sljedeće sezone veći udio prihoda od europskog upravnog tijela prema novom modelu raspodjele objavljenom u srijedu. UEFA i Udruga europskih klubova (ECA) potpisali su obnovljeni radni sporazum do 2030. koji će "pojačati dugoročnu stabilnost i održivi rast u europskom klupskom nogometu", navodi europska krovna nogometna organizacija u priopćenju.

Promjena stupa na snagu ​​od početka sezone 2024,/25., podudarajući se s novim formatom u UEFA-inoj Ligi prvaka, Europskoj ligi i Europskoj konferencijskoj ligi. Prema novom modelu za ciklus 2024./2027., sedam posto prihoda koje UEFA zaradi od tri natjecanja raspodijelit će se klubovima koji se ne natječu u njima, do četiri posto.

VEZANI ČLANCI

Udruga europskih liga, koja predstavlja profesionalne nogometne lige u Europi, rekla je da će promjena donijeti 308 milijuna eura koji će se podijeliti između klubova koji ne sudjeluju, u odnosu na sadašnjih 175 milijuna eura. "Današnja objava pomoći će svim klubovima diljem Europe da očuvaju svoju konkurentnost na terenu i izvan njega, dok nastavljaju ulagati u mlade i razvoj talenata", stoji u priopćenju.

VIDEO Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci na stadionu Rujevica

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
09:26 08.09.2023.

ovo je spas za Hajduka, sad mogu plaćati veterane u svojoj momčadi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije