Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST

Uefa uvodi novo pravilo u klupskim natjecanjima, premijeru je doživjelo na Euru

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
05.07.2024.
u 16:00

"Uspjeh ovog novog pristupa na Euru, koji su akteri igre shvatili i pozdravili u javnosti kao neupitan napredak za imidž nogometa, jača naše povjerenje da je ovo put naprijed. Poštena igra i poštovanje vrijednosti su koje nogomet, najpopularnija igra na svijetu"

Kapetani klubova će od idućeg tjedna biti jedini igrači koji će moći razgovarati sa sucem u Uefinim klupskim natjecanjima, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA). Nakon što je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj uvela novo pravilo komunikacije između sudaca i igrača na terenu, Uefa je to pravilo sada uvela i u klupska natjecanja na "Starom kontinentu".

Na Euru u Njemačkoj je uvedeno pravilo kako samo kapetani momčadi mogu komunicirati sa sucem.

"Biti sudac u modernoj igri vrlo je teško. Sudac donosi između 200 do 250 odluka po utakmici, to je jednu svake 22 sekunde, ponekad u teškim i kontroverznim situacijama, pod ogromnim pritiskom, a svaku od njih pomno proučavaju i iznova promatraju iz više različitih kutova i navijači i stručnjaci. Ideja je jednostavna, tražimo da sve momčadi osiguraju da njihov kapetan bude jedini igrač koji razgovara sa sucem," kazao je uoči prvenstva izvršni direktor Uefe za suđenje Roberto Rosetti.

Uefino ovo pravilo sada širi i na klupska natjecanja.

"Uspjeh ovog novog pristupa na Euru, koji su akteri igre shvatili i pozdravili u javnosti kao neupitan napredak za imidž nogometa, jača naše povjerenje da je ovo put naprijed. Poštena igra i poštovanje vrijednosti su koje nogomet, najpopularnija igra na svijetu, mora prenijeti našim društvima. Počevši s novom sezonom Uefiinih klupskih natjecanja koja će početi sljedeći tjedan, ovaj će se pristup stoga proširiti na sve utakmice u Uefinim natjecanjima," objavila je Uefa.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije