Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENE KAZNE

Uefa nije imala milosti za turskog heroja i zloglasnu gestu, dok je englesku zvijezdu poštedjela

FILE PHOTO: Euro 2024 - Serbia v England
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/2
05.07.2024.
u 14:47

Mnogo puta se pokazivalo da su savezi skloniji velikim klubovima i reprezentacijama te igračima koji igraju za njih, a to je svojom odlukom pokazala i Uefa

Engleski veznjak Jude Bellingham i turski branič Merih Demiral kažnjeni su zbog neprimjerenih gesta prilikom proslave golova koje su zabijali Slovačkoj, odnosno Austriji.

Naime, Demiral je svoj gol protiv Austrije slavio gestikulacijom simbola turskih "Sivih vukova" (fašističke organizacije koja se povezuje s ekstremnom desnicom u njegovoj domovini), Bellingham je nakon svog gola protiv Slovačke prstom pokazao u svoje međunožje.

Ipak, mnogo puta se pokazivalo da su savezi skloniji velikim klubovima i reprezentacijama te njihovim igračima, a da je Uefa jedna od takvih saveza, pokazala je i ova odluka:

Dok je Demiral za svoju proslavu dobio dvije utakmice zabrane igranja koje će morati odraditi (četvrtfinale protiv Nizozemske i eventualno polufinale ako se Turska tamo plasira), Bellingham je dobio zabranu igranja jedne utakmice, ali uvjetno, a rok mu je godina dana. Englez usput mora platiti i kaznu od 30 tisuća eura.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

FILE PHOTO: Euro 2024 - Serbia v England
1/17
 

Komentara 1

XY
XYZ52
16:24 05.07.2024.

Tako to ide na "slobodnom i demokratskom" Zapadu, gdje je lova najveca "demokracija".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije