HRVATSKA JE HIT

Ugledni europski dnevnik očaran Hrvatima: 'Uspjeh male zemlje je nemoguće objasniti'

KATAR 2022 - Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Igor Kralj/PIXSELL
13.12.2022.
u 18:08

Španjolska Marca je istaknula kako ne može objasniti 'fenomen Hrvatske', tako mala zemlje, a tako uspješne nacije

Rado klikani španjolski medij Marca pokušala je objasniti svojim čitateljima kako je Hrvatska, zemlja od 3,9 milijuna stanovnika, tako uspješna u raznim sportovima. Vatreni večeras od 20 sati na Lusailu igraju polufinalni ogled protiv Argentine, a osim nogometa tijekom povijesti smo vrlo uspješni u rukometu, vaterpolu, skijanju, u počecima države bili smo velesila i u košarci. I zbilja, uz Urugvaj smo primjerice, najmanja svjetska zemlja koja je ikada bila u finalu SP-a.

- Gotovo je neobjašnjivo kako je zemlja od samo 3.9 milijuna stanovnika, najmanja u osmini finala Svjetskog prvenstva, stara tek 31 godinu, toliko uspješna. - napisala je Marca a onda predstavila najveće uspjehe Hrvatske: osvojena dva Davisova kupa, dva olimpijska rukometna zlata, dva svjetska zlata u vaterpolu, olimpijske uspjehe Ivice i Janice Kostelić, Blanku Vlašić, a o nogometu ne treba previše trošiti riječi, ali valja podsjetiti. 

Marca je istaknula podsjeća na šest plasmana na svjetsku smotru i tri polufinala, broncu iz Francuske 1998. godine, srebro iz Rusije 2018. godine i pohod na zlato u Kataru ove godine. 

- To je u našem DNK. Možeš biti manje ili više kvalitetan, ali odustajanje nije opcija. Uspjeli smo bez infrastrukture, što bi bilo da ona postoji? - rekao je Mate Bilić, bivši nogometaš koji je dugo vremena igrao u Španjolskoj

- Bog nam je dao talent, ali u sve treba ugraditi srce i dušu i uvijek dati 200 posto. Na nama je trag ostavio i rat. Veliki smo patrioti, volimo zemlju i ponosni smo na naše uspjehe - smatra legendarni Robert Jarni

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 


Komentara 3

Avatar Payback
Payback
18:20 13.12.2022.

..vrlo su dobro objasili nasi igraci: u cijelim svijetu ljudi s postovanjem gledaju na to

DU
Deleted user
19:07 13.12.2022.

Treba Boga moliti da se ta uspješnost prelije i u druge, korisne stvari..

Avatar @proma-trač
@proma-trač
19:04 13.12.2022.

To su jednostavno "geni kameni" i blagoslov odozgo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije