DIJAMANTNA LIGA

Umjesto milijun dolara, Blanka zaradila 150 tisuća

Blanka Vlašić
Reuters
29.08.2010.
u 11:25

Više od Blanke u Dijamantnoj ligi zaradila je američka sprinterica Allyson Felix – pobjednica na 100 i 200 m.

Nakon 14 održanih mitinga, završila je prva sezona Dijamantne lige. U Zürichu i Bruxellesu podijeljena su ukupno 32 dijamanta, svaki vrijedan 40.000 dolara. Dakle, Svjetski atletski savez na 32 pobjednika potrošio je ukupno 2,560.000 dolara (40 tisuća za pobjedu po disciplini i još toliko vrijedan dijamant). Još kada se tomu pridoda da je na mitinzima podijeljeno ukupno 450.000 dolara, onda je ukupan nagradni fond znatno veći nego u Zlatnoj ligi.

Da je ostala Zlatna liga, Blanka bi danas bila bogatija za milijun dolara. Naime, ona je jedina pobijedila na svih sedam mitinga i osvojila maksimalna 32 boda. Četiri boda manje osvojila je bjeloruska bacačica Nadežda Opstačuk, a kod atletičara najviše je skupio norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen (30). I tako, umjesto milijun dolara, Blanka je od nagradnog fonda Dijamantne lige zaradila 150 tisuća dolara. Zanimljivo je da nije prva po zaradi u Dijamantnoj ligi. Više od nje zaradila je američka sprinterica Allyson Felix koja je dobila dva velika dijamanta za ukupne pobjede na 100 i 200 metara.

– Još nisam razmislila što ću s prekrasnim dijamantom. Zasad će biti pohranjen u sefu, ali ne kod kuće nego u banci – istaknula je Blanka Vlašić.

Inače, dijamante je izradila švicarska draguljarnica Beyer koja datira još iz 18. stoljeća.

Umalo je jedan takav dijamant ugrabila i Sandra Perković. Ona je u bacanju diska bila ukupno druga, sa samo četiri boda manje od Kubanke Barrios. U svojoj prvoj sezoni među velikim curama Sandra je zabilježila dvije pobjede u Dijamantnoj ligi, u New Yorku i Bruxellesu. Na posljednjem mitingu još je bacila disk do novog hrvatskog rekorda – 66,93 metra. Uoči zagrebačkog Grand Prix mitinga te nastupa na Kontinentalnom kupu u Splitu, aktualna europska prvakinja u disku trenutačno ima drugi i treći rezultat sezone – 66,93 i 66,85 metara. Sandra ima još dvije prilike da s vrha svrgne Njemicu Nadine Muller koja je Wiesbadenu bacila 67,78 metara i poslije toga više nije bila ni blizu tome niti je ove sezone ostvarila ikakav značajan rezultat.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:57 29.08.2010.

Svaki dan apsolutno besplatno under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije