ZBOG NESMOTRENOG POTEZA

Urguvajski reprezentativci se potukli s navijačima! Zaradili su žestoke kazne

FILE PHOTO: FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay
SIPHIWE SIBEKO/REUTERS
29.08.2024.
u 05:00

Kapetan Urugvaja Gimenez tvrdio je kako su igrači skočili na ogradu kako bi zaštitili svoje obitelji

Krovno tijelo južnoameričkog nogometa CONMEBOL oštro je kaznio urugvajske reprezentativce koji su sudjelovali u neredima s navijačima Kolumbije nakon 0-1 poraza u polufinalu ovogodišnje Copa Americe u Charlotteu, a najtežu kaznu dobio je napadač Darwin Nunez. Nunez je kažnjen zabranom nastupa na čak pet sljedećih službenih utakmica, s četiri utakmice zabrane nastipa kažnjen je Rodrigo Bentancur, dok su sa po tri utakmice neigranja kažnjeni Ronald Araujo, Jose Maria Gimenez i Mathias Olivera.

Usto su igrači kažnjeni i financijski, Nunez sa 20,000 dolara, Bentancur sa 16,000 dolara, a Araujo, Olivera i Gimenez sa po 12,000 dolara, dok je Urugvajski nogometni savez kažnjen sa 20,000 dolara. Kapetan Urugvaja Gimenez tvrdio je kako su igrači skočili na ogradu kako bi zaštitili svoje obitelji.

GALERIJA Dinamo je u Ligi prvaka! Plavi srušili Qarabag i izborili plasman u nogometni vrh

FILE PHOTO: FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay
1/74

Sve navedene kazne igrači će morati odslužiti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u kojima će Urugvaj u rujnu igrati protiv Paragvaja u Montevideu i Venezuele u Maturin, dok ga u listopadu očekuju susreti protiv Perua u gostima i Ekvadora na domaćem terenu, a u studenom domaća utakmica protiv Kolumbije doma i Brazila u gostima.

Nakon trećine odigranih kvalifikacija, odnosno šest od 18 kola, Urugvaj se nalazi na drugom mjestu ljestvice sa 13 bodova, dva manje od vodeće Argentine, ali i osam više od sedmog Paragvaja koji se nalazi na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije