OTPUTOVALI SKIJAŠI

Uz Ivicu otputovali otac, mama i sestra Janica

Pleso skijaši
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
07.02.2010.
u 18:41

Nakon što su u Vancouver već stigli biatlonci i skijaški trkači (bobisti su otišli na pripreme u Park City), put poprišta Zimskih olimpijskih igara krenuli su i naši najbolji skijaši.

U nedjelju ujutro su otputovali Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Ivan Ratkić dok će Dalibor Šamšal i Danko Marinelli, baš kao i sve cure, doći naknadno jer oni ne voze brze discipline i kombinaciju. Pola sata prije Ivice na put je krenula i njegova djevojka Elin Arnasdottir, ali ona se uputila kući, na Island.

- Već sam bila na Olimpijskim igrama, prije četiri godine u Torinu, ovo će mi biti druge uz Ivicu. U Vancouver ću doći naknadno - kazala je Elin koja će Valentinovo provesti sa svojom obitelji. Ivičina obitelj će pak biti uz njega cijelo vrijeme. Na put u Vancouver, istim letom, krenuli su i otac-trener Ante, mama Marica i sestra Janica u pratnji dečka, Nijemca Daniela Haimerla. Uz Ivicu je, dakako, i njegova gitara.

- Vjerujem da ću svaki dan uspjeti svirati barem pola sata. Tijekom leta Ivica je vrijeme odlučio prekratiti čitanjem domaćeg tiska (do Frankfurta) odnosno knjige (do Vancouvera).

- Uvijek sa sobom imam neku knjigu, no najbolje od svega je spavanje. To da li možeš spavati u avionu vrlo je važno za prilagođavanje na vremensku razliku. Moraš se prisiliti. Kad sam budan čitam, vrlo često knjige povijesne tematike, no često čitam i klasike, uglavnom novele. Najčešće od Mopasanta, Turgenjeva, Gogolja. Ovaj puta sam uzeo "Povijest ratovanja" od Johna Keegana, klasik iz vojne povijesti.

Na put s knjigom krenuo je i Natko Zrnčić-Dim. Njemu je literaturu izabrala mama Maja, inače profesorica hrvatskog. Ona je 16 godina radila u srednjoj školi, a sada je u Agenciji za obrazovanje.

- S obzirom da Natko jako puno putuje i da kao učenik doma nije imao puno vremena za čitanje uvijek sam mu izabirala literaturu za put. Ovaj puta je to knjiga "Iz magareće klupe" francuskog autora Daniela Pennaca - kazala je Maja Zrnčić koja je na Pleso došla u pratnji Natkova oca Mihajla i sestre Hane. Natkova mama će u Vancouver 12. veljače, a Ivičina mama, kojoj su ovo treće Igre, već je krenula i to s puno ideja što će za olimpijskih dana kuhati svojim dečkima i Janici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije