POTOPILI IH S 5:0

Fenomenalni vatreni: Šimić zabio dva komada Atleticu u Ligi prvaka, dodao i asist

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
22.04.2022.
u 19:45

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Roko Šimić bio je junak RB Salzburga koji će igrati u finalu ovosezonske Lige prvaka mladih

Na završnom turniru u Nyonu igrači RB Salzburga pobijedili su madridski Atletico čak 5:0, a podsjetimo kako je španjolska momčad, tijekom ovogodišnjeg natjecanja, bila bolja od hrvatskog prvaka Hajduka. Za Austrijance igra Roko Šimić, mladi vatreni napadač.

Upravo je on briljirao. Već u 15. minuti zabio je za 1:0 na asistenciju Kamerija, a onda je povisio tu prednost u 28. minuti iz penala, a do kraja prvoga dijela je stigao i asistirati az treći gol Kameriju i tako 'vratiti uslugu' u 44. minuti. S velikih 3:0 krenuli su gosti na odmor. 

U nastavku su obje momčadi napravile izmjene, ali ništa nije spasilo Atletico od velikog potopa. Do 4:0 je goste doveo Sahin u 67. minuti. No, bez milosti, u 89, minuti je glavom je još dodao peti gol Diakite za ogromnih 5:0.

U finalu će RB Salzburg igrati protiv Benfice koja je nakon jedanaesteraca svladala Juventus s ukupnih 6-5. Nakon 90 minuta bilo je 2-2, s tim da je Benfica vodila 2:0 golovima Martima Neta u 3. i Luisa Semeda u 10. minuti. No, krajem prvog dijela portugalska momčad je ostala s igračem manje što je Juventus iskoristio za izjednačenje na 2:2. Strijelci su bili Chibozo u 51. i Turicchija u 73. minuti.

 

>> Čačić novi trener Dinama:

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
07:51 23.04.2022.

Liga prvaka??? U-19!!! To vam je još uvijek dječja liga!!! Stoga manje senzacionalizma, molim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije