15.05.2022. u 21:03
Plavi su potvrdili ulogu favorita i nisu ništa prepustili slučaju, bez obzira što su domaći dali sve od sebe da im pokvare slavlje.

Nogometaši Dinama osigurali su 23. naslov prvaka Hrvatske nakon što su u susretu 35. kola Prve HNL na gostovanju pobijedili Šibenik 2:0 i kolo prije kraja pobjegli Hajduku na nedostižna četiri boda prednosti.

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir.

Plavi nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.

Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočkaj (53).

Počelo je prijetnjom Šibenika u drugoj minuti. Ivica Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora, no Dominik Livaković je bio spreman. Uzvratio je Mislav Oršić u sedmoj minuti, no Lovre Rogić se nije dao iznenaditi. U 12. minuti vidjeli smo novu priliku gostiju, no Oršić je bio prekratak u petercu nakon prizemnog ubačaja Tolića s krila.

Šibenik je mogao šokirati Dinamo u 27. minuti. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov vratar. Bila je to sasvim sigurno  najbolja prilika u prvom dijelu.

Kazna za veliki promašaj je stigla u 39. minuti. Dario Špikić je ubacio s desne strane, a Tolić u gužvi zabio za 1:0.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige
1/9

Dinamo je dominantnije krenuo i u nastavak susreta i već u 53. minuti je bilo 2:0. Bočkaj je fantastičnim golom iz slobodnog udarca gurnuo Dinamo ka novoj tituli. Rogić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom mogao ispratiti kako lopta ulazi u njegove lijeve rašlje.

U 57. minuti vidjeli smo još jedan opasan napad Dinama, no Arijan Ademi je prebacio gol. Dvadeset minuta prije kraja susreta Bad Blue Boysi su bakljadom izazvali kraći prekid utakmice, a u 81. minuti je došlo i do ružnih scena i naguravanja igrača koje su započeli Grezda i Ristovski. Nakon što se situacija primirila više nije bilo previže uzbuđenja i slavlje igrača Dinama je moglo početi.

15.05.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Petar Bockaj Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Uoči posljednjeg kola Dinamo vodi na ljestvici sa 76 bodova, Hajduk ima 72, Osijek na trećem mjestu 68, a Rijeka je četvrta sa 62 boda. Slijede Lokomotiva (46), Gorica (44), Slaven Belupo (36), Šibenik (32), Istra 1961 (28), te Hrvatski dragovoljac (19).

U posljednjem kolu u subotu 21. svibnja sastaju se Dinamo - Hajduk, Gorica - Osijek, Lokomotiva - Šibenik, Istra 1961 - Slaven Belupo, te Rijeka - Hrvatski dragovoljac.

>>> Okupili smo legendarnu generaciju Dinama iz 1982.

Standings provided by SofaScore LiveScore
ŠIBENIK
0-2
DINAMO
Tolić 39', Bočkaj 53'
Prva HNL, 35. kolo, 19:05, Stadion Šubićevac, Šibenik
Kraj
KRAJ (Kraj)

Gotova je utakmica, Dinamo je osvojio 23. titulu prvaka Hrvatske!

90'

Igrat će se minimalno dvije minute sučeve nadoknade.

Zamjena
89' (Zamjena)

Gojak ulazi umjesto Oršića.

Zamjena
88' (Zamjena)

Umjesto Marina ulazi Julardžija.

Žuti karton
84' (Žuti karton )

Ipak je i Grezda "požutio", no to nije adekvatna kazna.

Žuti karton
83' (Žuti karton )

Na kraju je Bilić dobio žuti karton, iako je u najmanju ruku Grezda trebao dobiti tri žuta - za prekršaj, napad i drugi napad.

82'

Kad se činilo da će se sve smiriti, Grezda je udario i Menala. Sve osim crvenog kartona bilo bi čudo.

81'

Došlo je do sukoba svih igrača na travnjaku nakon trzavica između Ristovskog i Grezde, koji imaju nerazrješene račune iz prvog dijela.

76'

Andrić se vratio u igru, bit će sve u redu s njim.

76'

Torres ulazi umjesto Skorupa.

74'

Andrić je pri skoku u pokušaju da dođe do lopte nezgodno pao i ostao ležati, mora mu se pružiti liječnička pomoć.

72'

Bad Blue Boysi su bakljama izazvali prekid utakmice, što su igrači iskoristili da bi se malo osvježili.

Zamjena
70' (Zamjena)

Menalo ulazi u igru umjesto Špikića.

Zamjena
64' (Zamjena)

Sahiti ulazi umjesto Attisa.

Žuti karton
61' (Žuti karton )

Skorup i Rogić su požutjeli kod Šibenčana.

55'

Ori se pjesma na tribinama, navijači osjećaju da je titula sve bliže.

Gol
53' (Gol)

GOOOL!!! Bočkaj je sjajno izveo slobodni udarac i to je 2:0!

52'

Sad je Ćurić igrao rukom na oko 25 metara od gola i eto nove velike prilike za Dinamo!

48'

Kvesić je na oko 18 metara od gola igrao rukom i Petković je dobio priliku zaprijetiti iz slobodnog udarca, ali pogađa živi zid.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Zamjena
(Zamjena)

Andrić mijenja Tolića. Ako nije riječ o ozljedi, podosta čudna odluka trenera Čačića.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta utakmice na Šubićevcu i unatoč nervozi i jednoj velikoj prilici Šibenika, Dinamo je uspio doći do toliko željenog vodstva pa na odmor odlazi s tih 1:0 koje je donio Tolić u 39. minuti.

45'

Igrat će se minimalno dvije minute sučeve nadoknade. A Šibenik je lako mogao ostati s igračem manje nakon što je otprije požutjeli Attis nagazio Bočkaja. Sudac Zebec bio je blagonaklon u ovoj situaciji.

Gol
39' (Gol)

GOOOL!!! Petković je u kaznenom prostoru Šibenika pronašao usamljenog Špikića na desnoj strani, koji brzom i jakom prizemnom loptom u petercu pronalazi Tolića i to je 1:0!

36'

Ponovno je iz daljine udarac okušao Ivanušec, ali ovaj put lopta odlazi kraj gola.

29'

Tolić nakon Oršićeva slobodnog udarca dolazi do lopte i s desne strane ubacuje u peterac, a Šutalo kasni za stotinku. Bio bi to pogodak jer je mreža bila nečuvana na dva metra od nje.

27'

Brza kontra Dinama i prostor za Ivanušeca, koji s 15 metara puca ravno u Rogića.

26'

Grezda je izbio sam ispred Livakovića, koji mu brani udarac! Mogli bi domaći žaliti zbog tog promašaja.

23'

Dinamo ima čak 72 posto posjeda lopte.

18'

Ivanušec je po lijevoj strani povukao kontru, oslobodio se na dvadesetak metara i desnom nogom pucao, pogodio obrambeni blok i umalo prevario Rogića, koji se baca i izbija loptu u korner.

17'

Nogometaši Šibenika izrazito su motivirani, igraju agresivno i sa željom napasti. Izborili su već dva kornera i otklonili sumnju oko toga hoće li njihov pristup biti stopostotan.

14'

Grezda je oštro ušao u duel s Ristovskim, koji ostaje ležati, no nema opomene igraču Šibenika.

11'

Uz nekoliko brzih dodavanja, igrači Dinama stigli su do 16 metara domaćina, a potom je Petković odlučio pucati, no lopta ide preko gola.

7'

Oršić je u svom stilu plasirao udarac s lijeve strane i Rogić se morao pomučiti da izbije loptu u korner. Računao je nogometaš Dinama da će kod te visoke lopte vrataru gostiju smetati sunce.

2'

Šibenik prvi prijeti preko igrača koji je stigao na posudbu iz Dinama. Ivica Vidović pucao je s dvadesetak metara, ali Livaković brani, iako nije bilo lako.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica! S centra prvi kreće Šibenik.

Utakmica kasni jer je problem s mrežom na golu domaćina. To treba popraviti.

Sve je spremno za utakmicu!

Dinamo je i prije deset godina upravo na Šubićevcu osigurao naslov prvaka.

Dinamo u domaćinskoj atmosferi igra na Šubićevcu i to bi trebalo biti poveće olakšanje igračima.

Dakle, Ante Čačić je brzo donio odluku o prvih 11, gotovo dva sata prije utakmice.

SASTAVI

ŠIBENIK: Rogić - Mesa, Kvesić, Bilić, Attys - Ćurić, Skorup - Mina, Vidović, Marin - Grezda.

DINAMO: Livaković - Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj - Ademi, Tolić - Špikić, Ivanušec, Oršić - Petković.

Šibenik je na domaćem travnjaku od 2010. uspio prošle godine remizirati (1:1) s Dinamom, a prije tog pozitivan rezultat stigao je baš 2010. pobjedom 2:1. Dakle, sve je na strani gostiju, no utakmica može ispričati neku potpuno neočekivanu priču.

Sastavi za koje su se treneri odlučili još nisu poznati, no uskoro će stići i oni.

Glavni sudac utakmice bit će Mario Zebec.

Navijači Dinama dobili su nešto više od 600 ulaznica za gostujuću tribinu, no bit će ih i na tribini s domaćim navijačima. U Šibenik ih je, navodno, stiglo oko 2500.

Zagrepčanima treba pobjeda i time bi kolo prije kraja i derbija s Hajdukom osigurali titulu prvaka.

Komentara 55

DA
Darlboro
20:05 15.05.2022.

Znači ovaj komentator na areni muku muči ne bi li naglasio svaki prekršaj Dinama, i kao pristranost suca koji iste ne sudi. A sad na kraju kad je attys trebao dobiti drugi žuti, pravi se grbav... Medijska hajka se nastavlja, ali neće to ništa pomoći, dinamo stari novi prvak!!

IS
istina00
20:03 15.05.2022.

Nevjerojatno, igrač šibenika koji je već imao žuti karton gazi punom nogom zglob bočkaja, a sudac zebec kojj je 3 m dalje pravi se da ne vidi da mu ne da 2.žuti tj.crveni!!!!

Avatar transdanubier
transdanubier
19:29 15.05.2022.

dinamo je prvak!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije