DOJMOVI

Dalić: Livaković? To nema veze s isključenjem! Ali to nije bila jedina kardinalna greška suca

Varšava: Trening nogometaša Hrvatske uoči utakmice protiv Poljske
Foto: Jacek Szydlowski/Forum
1/5
15.10.2024.
u 23:29

Vatreni su u Poljskoj propustili priliku osigurati nastup na četvrtzavršnici Lige nacija, ali i dalje drže sve u svojim rukama

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u Varšavi protiv Poljske (3:3) u dvoboju 4. kola Lige nacija. Imali su vatreni i prednost od 3:1 koju su držali do ulaska u posljednjih 20 minuta dvoboja. Domaćin je stigao do izjednačenja, a Hrvatska je u 76. minuti ostala bez vratara Dominika Livakovića koji je dobio crveni karton zbog prekršaja nad Robertom Lewandowskim. Za Hrvatsku su u razmaku od 20. do 26. minute pogađali Borna Sosa, Petar Sučić i Martin Baturina. Sljedeće utakmice igramo 15. studenog u gostima protiv Škotske, te 18. studenog protiv Portugala na Poljudu.

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, atraktivna za gledatelje, mnogi su je nakon zadnjeg sučevog zvižduka nazvali i jednom od najzanimljivijih u cijeloj sezoni Lige nacija. Hrvatska je, istini za volju, propustila priliku osigurati nastup na četvrtzavršnici Lige nacija, ali to će moći u studenom, kada gostujemo u Glasgowu kod Škotske (15.11), odnosno na Poljudu dočekujemo Portugal (18.11). 

Prvi je nakon utakmice pred kamere Nove TV stao Petar Sučić, strijelac drugog pogotka za Hrvatsku:

- Na kraju, kad se sve sagleda, realan rezultat. Žao nam je, imali smo zaostatak jer nismo baš najbolje ušli u utakmicu. Digli smo se, dali tri gola i imali sve pod kontrolom. Nesretno smo primili drugi gol pred poluvrijeme. Dogovorili smo se da nastavimo dalje, jedna duga lopta u prostor, povratna, onda i 3:3. Zadnjih 15 minuta igrali smo s igračem manje, nakon svega možemo biti zadovoljni. Isključenje Livakovića? Budimir je trčao sam na njihovu obranu, ja ništa nisam vidio, sudac je samo izvadio crveni karton, nije mi ništa bilo jasno. Volio bih to opet pogledati. Gol? To je fenomenalan osjećaj, kad sam zabio obuzele su me emocije, ali bio bi sada sretniji da smo uspjeli zadržati pobjedu. Svejedno, sretan sam zbog tog pogotka - rekao je veznjak naše reprezentacije.

Javio se potom i Martin Baturina:

- Jako teška utakmica. Motivirana Poljska, imali smo 3:1. Žao mi je što je na kraju završilo 3:3, ali moglo je biti i gore tako da je bod na kraju dobar. Moramo naporno raditi i analizirati sve. Moramo se dogovoriti što radimo u utakmici, idemo napredovati, nema druge. Ne daš gol, primiš ga, tako je to uvijek bilo. Možemo žaliti za tri boda. Moj pogodak? Ponosan sam, hvala izborniku na šansi, Perišiću na asistenciji. Malo me iznenadilo što mi je dodao, ali snašao sam se. Sa Sučićem se dugo znam, razvija se dobro i drago mi je da napreduje. Sad je sve otvoreno, idemo dobro odigrati te dvije utakmice i izvući najbolje iz svega.

Borna Sosa zaokružuje trolist strijelaca:

- Dobro smo krenuli u utakmicu, nesretno smo primili prvi gol. Vratili smo se, igrali odlično 20-25 minuta, a onda na kraju prvog poluvremena se povukli što nismo trebali. Iz ne znam kojeg razloga nam se to dogodilo. Tih 3:3 s igračem manje je dobar rezultat za nas. Zadovoljni smo sa sveukupnih 4 boda, idemo dalje, moramo dignuti glave, sve je u redu. Ne znam zašto nam se događaju stvari da padamo, imamo kvalitetu za pritisnuti svakog protivnika. Kad vodiš 3:1, valjda se misliš povući da ne primiš gol pred poluvrijeme. Ako uključimo i Euro, to nam se znalo događati. Nema potrebe da se skupljamo iza, moramo poraditi na tome. Gol? Dobro je sjela. Kad pukneš pa gdje ode - ode, a ode u gol. Hvala Bogu, dobro je sve završilo. Sretan sam jer je lijepi gol, zabili smo odmah i iduća dva.

A onda i izbornik Zlatko Dalić:

- Sad sam vidio snimku. To nema veze s isključenjem Livakovića. Prvi gol kojeg smo dobili je bio faul na Matanoviću. To su dvije kardinalne greške. Primili smo prvi gol nakon sudačke greške. Nismo zakinuti, samo govorim što je bilo. Mi smo zakinuli sami sebe. Dogodio nam se pad, vratili smo Poljake u utakmicu. Imali smo 3:1, protivnik je bio gotov, publika utišana... Taj drugi gol kojeg smo dobili je prelomio. Bod? OK, moramo biti s njime zadovoljni. Prihvatili bi četiri boda prije ovoga okupljanja, sada imamo sve u svojim rukama. Malo ima opuštanja, ovo je ekipa koja se stvara i slaže. To nam se ne smije događati. Međutim, nećemo gledati negativno. Pozitivan sam, dobro je, stvaramo reprezentaciju, ostvarit ćemo cilj, plasirat ćemo se u četvrtfinale Lige nacija i bit će još bolje. Nema mjesta nekakvom nezadovoljstvu ili panici. Stvaramo reprezentaciju, imamo rezultat, dobili smo 4-5 igrača za budućnost Hrvatske. Imamo sve u rukama, sve je otvoreno - rekao je Dalić.

FOTO Ovo su najbolji strijelci Hrvatske u povijesti: Znate li tko je na vrhu i tko je tu od aktivnih vatrenih?

Varšava: Trening nogometaša Hrvatske uoči utakmice protiv Poljske
1/13

Komentara 4

HR
hr76
23:50 15.10.2024.

Sad treba odraditi naš savez i tražiti da se ponište kartoni Livakoviću, i posljedično Baturini. Hernandez je direktno utjecao na ishod utakmice, nepotrebno je prekinuo napad iz kojeg smo bili u vrlo povoljnoj situaciji za zabiti gol. I neka pri tome pogledaju reakciju Levandovskog, koji je na trenutak zaboravio da ga boli noga, da bi se potom nastavio previjati kao da ga je udario kamion. E moj Hernandez.

DA
dalmacija2024
23:58 15.10.2024.

Niko nam nije kriv što smo se s loptom zajebavali ispred Livakovića i tako popili glupa 3 gola. To radimo stalno. Nekakvo debilno proigravanje ja tebi-ti meni na 25-30 metara ispred našeg gola. Takva igra uvijek, ali uvijek, svaki put za posljedicu ima primljeni gol. Pa ako to Dalić ne vidi onda stvarno ne znam di taj čovjek gleda??

HU
Heroj_ulice
23:54 15.10.2024.

A gdje je bio VAR ili su ga zaboravili zavariti pa je odšetao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije