05.12.2021. u 19:36
Danil Medvjedev svladao je Marina Čilića sa 7:6 i 6:2, Rusija je svladala Hrvatsku (2:0) i osvojila Davis Cup.

Ruski tenisači novi su osvajači Davis Cupa. U Madridu, u finalnom susretu, Rusija je pobijedila nakon što je dobila i drugi pojedinačni meč. Za Rusiju je ovo treći trofej pobjednika u ovom natjecanju.

Nakon što je u prvom meču Andrej Rubljov svladao Bornu Goju sa 6-4, 7-6(5) te je Rusima donio prvi bod, u drugom pojedinačnom meču je Danil Medvjedev, drugi tenisač na svijetu, svladao Marina Čilića 7-6(7), 6-2 te time Rusima osigurao pehar.

Čilić je odigrao vrlo dobar prvi set, ali nakon što su sitnice odlučivale u toj prvoj dionici, u nastavku meča Čilić više nije mogao parirati ovogodišnjem pobjedniku US Opena.

U prvih šest gemova serveri su odlično obavljali posao i vrlo brzo je na semaforu zasvijetlilo 3-3. U sedmom gemu su se dogodili prvi problemi za igrača koji servira te se Čilić suočio s prvom break-loptom. Tada je u dugoj izmjeni Čilić izdržao i izvukao taj gem te je odmah kontrirao u idućem gemu, ali je i hrvatski tenisač propustio jednu break-loptu za 5-3.

Odluka je tako pala u tie-breaku gdje je Čilić imao 4-2, ali nije došao ni do jedne set-lopte. Medvjedev je, pak, iskoristio svoju treću.

U drugom setu Medvjedev je vrlo brzo došao do željenog breaka, napravio ga je za vodstvo 3-1 i time su mu se širom otvorila vrata prema pobjedi. Nije Rus više uzmaknuo ni jednom te je kod 5-2 napravio novi break za konačnu pobjedu i veliko rusko slavlje u Madridu.

Hrvatska je time ostala na dva osvojena Davis Cup trofeja u povijesti. Najbolji su bili hrvatski tenisači 2005. i 2018. godine, dok je osim ovog finala igrala i izgubila još 2016. godine (od Argentine u Zagrebu).

Za Ruse je ovo, pak, treći Davis Cup u povijesti, a slavili su još 2002. i 2006. godine. Uz te pobjede Rusi imaju još i tri izgubljena finala (1994., 1995. i 2007. godine).

Davis Cup, finale:

Rusija - Hrvatska 2-0

Andrej Rubljov - Borna Gojo 6-4, 7-6(5)

Danil Medvjedev - Marin Čilić 7-6(7), 6-2

Marin Čilić
0-1
Danil Medvjedev
6:7, 2:6
Finale Davis Cupa, 18:00, Madrid, Španjolska
POBJEDA RUSIJE

Medvjedev je napravio još jedan break, svladao Čilića i Rusija je osvojila Davis Cup!

2:5

Rusija je na gem od pobjede.

2:4

Marin se ne predaje, imat će još dvije šanse za vratiti break.

1:4

Rus je na dva gema od pobjede i naslova u Davis Cupu.

1:3

Nažalost, Medvjedev je uzeo servis Čiliću i sada ima veliku prednost.

1:1

Čilić i Medvjedev sigurno su ušli u drugi set.

MEDVJEDEVU SET

Medvjedev je osvojio set nakon drame u tie-breaku. Na kraju u 13. igri slavio s 9:7.

6:6

Idemo u tie-break!

6:5

Marin je osigurao tie-break.

5:5

Bližimo se tie-breaku u prvom setu.

4:4

Sada je Medvjedev spasio break loptu protiv Čilića.

4:2

Čilić je spasio break loptu, odigirao je vrlo sigurno u tim trenucima. Bravo.

3:3

Još ni jedan igrač nije izgubio više od jednog poena na svom servisu.

2:2

Oba tenisača uvjerljivo drže servis na otvaranju, čekamo tko će prvi popustiti i kiksati.

2:1

Marin je siguran na početku meča, vrlo važno za samopozdanje.

1:1

Medvjedev je odgovorio na sličan način.

1:0

Čilić je sigurno osvojio prvi gem, izgubio je samo jedan poen.

ČILIĆ KREĆE

Počeo je meč, Čilić prvi servira.

MEĐUSOBNI SUSRETI

Ova dva tenisača u karijeri su igrala dva puta međusobno i Medvjedev ima 2:0 u tim mečevima. Rus je pobijedio u dva seta 2019. godine u Washingtonu, kao i ove u Wimbledonu (u pet setova) premda je Čilić dobio prva dva seta tog meča.

Sada će na teren Marin Čilić i Danil Medvjedev. Situacija je jasna - pobjeda Medvjedeva Ruse vodi do naslova. Ako Čilić pobijedi, odlučivat će parovi.

POČINJEMO

Ruska teniska reprezentacija povela je 1:0 u finalu Davis Cupa, koje se održava u Madridu. Hrvatski tenisač Borna Gojo nije uspio napraviti novo veliko iznenađenje. Andrej Rubljov je slavio u dva seta.

Komentara 49

HA
hana11
19:34 05.12.2021.

Gdje su samo našli tako iritantne komentatore na HRT-u? Bez ikakvog osjećaja za trenutak u meču. To mi plaćamo, prestrašno

VK
vječni krojf
19:32 05.12.2021.

Da Medvedev igra u čizmama Čilić ga nebi pobijedio.Sada bi Čilić morao platiti ovaj izlet jer ništa nije napravio,nije on više za veće domete.

VK
vječni krojf
19:41 05.12.2021.

Sada marš doma ,a treba misliti za budućnost našeg tenisa,forsirati mlade igrače iz Hrvatske koji će srcem igrati za repku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije