16.02.2022. u 22:53
Upitan čemu se najviše veseli uoči utakmice s Interom, Klopp je kazao: – Veselim se što ću napokon vidjeti Ivana Perišića. Skupa smo svojedobno radili u dortmundskoj Borussiji i osvojili dvostruku krunu

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool je na gostovanju pobijedio Inter sa 2-0, dok su u drugom susretu večeri  RB Salzburg i Bayern odigrali 1-1.

"Nerazzurri" i "Redsi" su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na koncu su slavili gosti sa 2-0 premda je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja.

Pobjedu "Redsima" donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83).

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 14. minuti. Robertson je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu, Mane je pucao glavom, ali iznad gola. Samo dvije minute kasnije uzvratio je Inter najboljom prilikom u prvom poluvremenu. Perišić je sjajno prošao po lijevom krilu, ubacio pred gol do Calhanoglua koji je pucao, ali je lopta pogodila prečku.

U 29. minuti okušao se Alexander-Arnold iz slobodnog udarca, no i taj je pokušaj završio iznad gola. Uslijedilo je novo uzbuđenje pred vratima engleskog sastava u 35. minuti. Bila je to brza kontra domaćeg sastava, Dumfries je pokušao uposliti Džeku ispred gola, no Konate je uklizavanjem spriječio opasnu situaciju.

Inter je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Već na startu domaćin je imao priliku koja je izrađena na "hrvatski pogon". Perišić je bio dodavač, a Brozović je opalio sa 18 metara, ali je pucao pored gola. U 53. minuti je ponovo zaprijetio Inter, ponovo je ubacio Perišić, no Lautaro je zamalo zakasnio.

U 60. minuti Inter je zabio, no pogodak Edina Džeko je ispravno poništen zbog zaleđa. Prvu priliku u nastavku gosti su imali u 63. minuti, ali Luis Diaz nije najbolje reagirao.

U trenucima Interove dominacije, Liverpool je u 76. minuti poveo. Roberson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za vodstvo "Redsa". Novu priliku za Inter vidjeli smo u 80. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Perišić, ali preko gola.

Gosti su pobjedu i veliku prednost uoči uzvrata osigurali u 83. minuti golom Mohameda Salaha. Alexander-Arnold je ubacio u kazneni prostor, a Salah se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima. Uzvratni susret je 8. ožujka u Liverpoolu.

U drugom susretu večeri RB Salzburg i Bayern Munchen su odigrali 1-1.

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Chikwubuikea Adamua, a u 90. minuti je izjednačio Kingsley Coman. Uzvratni susret je 8. ožujka u Munchenu.

Bavarci su prvi zaprijetili u 10. minuti. Gnabry je pucao sa desetak metara, no Phillip Kohn je bio spreman.

Domaćin je uzvratio u 21. minuti golom Chikwubuikea Adama. Mladi nigerijski napadač s austrijskom putovnicom lijepo je pogodio sa 15 metara pogodivši kut Bayernovog gola. Zanimljivo, Adama je ušao u igru u 12. minuti nakon što se  ozlijedio prvi napadač Salzburga Noah Okafor.

Bayern je mogao do izjednačenja u 30. minuti, no Sane je loše pucao. U završnici poluvremena Bayern je imao dva pokušaja, ali bez uspjeha. Gnabryjev udarac je završio u bloku, dok je Comanov udarac zaustavio vratar domaćeg sastava.

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, u 49. minuti je pucao Nicolas Seiwald, ali je Sven Ulreich obranio. U 60. minuti Leroy Sane je upropastio obećavajuću priliku za goste, a u 73. minuti Coman je odlično pucao, no Philipp Kohn je sjajno reagirao.

U 81. minuti je vrlo lako moglo biti 2-0. Adeyemi je pucao, Ulreich obranio, a potom je onda Pavard sjajno blokirao udarac Adamua koji je bio u odličnoj poziciji. Kazna za promašaj stigla je u 90. minuti,  Bayern je uspio izjednačiti, a  pogodak je postigao Coman. Thomas Muller je dugačku loptu upućenu u kazneni prostor spustio glavom, a na nju je natrčao Coman pogodivši za 1-1.

Luka Sučić je za Salzburg igrao od 80. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru. Kod Bayerna Josip Stanišić i Gabriel Vidović nisu nastupili.

U utorak je Manchester City na gostovanju pobijedio Sporting sa 5-0, dok je PSG u Parizu porazio Real Madrid sa 1-0.

Idućeg tjedna na programu su preostale četiri utakmice. U utorak se sastaju Chelsea - Lille, te Villarreal - Juventus, a dan kasnije Benfica - Ajax i Atletico Madrid - Manchester United.

Inter
0-2
Liverpool
Firmino 75', Salah 83'
1/8 finala Lige prvaka, 21:00, San Siro
Kraj
90'+3' (Kraj)

Kraj! Liverpool je pobijedio, a San Siro zapjevao 'You'll never walk alone...'

90'

Igrat će se još tri minute. 

Gol
83' (Gol)

GOOOL! Salah zabio za 2:0 Liverpoola iako se nije činilo da će redsi u ovome susretu biti ti koji imaju prednost. Ovim se golom Egipćanin upisao u povijest ovoga natjecanja. Postao je jedini u povijesti ovog natjecanja koji je zabio na osam uzastopnih gostujućih utakmica.

80'

Perišiiić! Sjajan je Hrvat večeras, a sada je imao priliku i zabiti gol za izjednačenje, no desnicom je pucao pa je lopta otišla nešto iznad grede.

Gol
75' (Gol)

GOL! Inter nije dobro odradio ovaj prekid. Firmino je savršeno odradio ovaj skok i poslao loptu u sam kut gola. Bila je to asistencija Robertsona.

70'

Alexis Sanchez zamijenio je Lautara Martineza.

61'

Skoro! Zabio je Edin Džeko, ali  ništa od promjene rezultata. Pomoćni sudac označio je zaleđe i ubzo je stalo slavlje domaćina.

58'

Klopp traži rješenje.  Izašli su Mane, Elliott i Fabinho, a ušli Henderson, Diaz i Keita. 

53'

Dumfries je poslao loptu na lijevu stranu za Perišića,a hrvatski reprezentativac ju je odmah ubacio na drugu stativu gdje je bio Džeko, ali je  ipak bila  prejaka lopta.

46'

Počeo je drugi dio.

Poluvrijeme
45' + 2' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela.

45'

Igrat će se još dvije minute.

40'

Još jedna velika šansa za Inter! Calhanoglu je ubacio iz kornera, a u petercu je pronašao Škriniara koji je pucao glavom pored lijeve stative pa se uhvatio za glavu jer od gola i dalje - ništa.

40'

Još jedna velika šansa za Inter! Calhanoglu je ubacio iz kornera, a u petercu je pronašao Škriniara koji je pucao glavom pored lijeve stative pa se uhvatio za glavu jer od gola i dalje - ništa.

GRANDE!

Kakva fotografija! Jedan od najboljih trenera današnjice pozdravlja našega Ivana Perišića, već dugo vremena jednog od najboljih igrača Intera i hrvatske reprezentacije.

Upitan čemu se najviše veseli uoči utakmice s Interom, Klopp je kazao: – Veselim se što ću napokon vidjeti Ivana Perišića. Skupa smo svojedobno radili u dortmundskoj Borussiji i osvojili dvostruku krunu.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Inter Milan v Liverpool - San Siro, Milan, Italy - February 16, 2022 Liverpool manager Juergen Klopp with Inter Milan's Ivan Perisic during the warm up before the match REUTERS/Alessandro Garofalo Photo: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS

30'

Ne prestaje pjesma na Giuseppe Meazzi! 

23'

Opet Mane pokušava, ali opet ništa! Ovoga puta bio je to ubačaj iz kuta pa je Sadio skočio i škaricama pokušao zatresti mrežu domaćina, ali nije uspio.

15'

Kakva šansa za Inter! Perišić je bez problema prošetao Fabinha na lijevoj strani, prošao pa ubacio loptu na prvu stativu, a Hakan Calhanoglu je zatresao prečku.

14'

Uhvatio se Klopp za glavu! Mane je gađao glavom u skoku, ali je lopta otišla tik preko grede. Jako dobra utakmica za sada  u Milanu... 

6'

Evo odlične prilike za Inter. Martinez se izborio za loptu na nekih 20 metara od gola i odmah opalio, ali lopta je otišla pola metra od desne stative. Bilo je jako blizu!

1'

Počela je utakmica.

GDJE GLEDATI?

 Oba susreta počinju u 21 sat, a zanimljivo, moći ćete ih gledati na više programa. Susret na San Siru prenosit će Arena Sport 7 koju rijetko tko ima, ali će zato biti dostupan i na Areni 1, ali i HRT-u 2. Susret u Red Bull Areni će također prenositi i Arena 7 i 1.
 

SASTAVI

S interove strane nedostaju Nicolò Barella,  Joaquín Correa, Robin Gosens, Matías Vecino, a  Alessandro Bastoni je upitan pa će Inzaghi imati malene probleme u sastavljanju momčadi. Kloppu je dosta lakše budući da je njemu upitan jedino Divock Origi.

20:30
Ivan Perišić i Marcelo Brozović predvodit će Inter od prve minute, a Kloppu su se u kadar vratili Mohamed Salah i Sadio Mane koji su bili odsutni nakon Afričkog kupa nacija. Simone Inzaghi na raspolaganju nema Barellu, Bastonija, Correu, Gosensa i Vecina, a Klopp s tim nema problema. Svi igrači su na raspolaganju. 

Inter: Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Vidal, Brozović, Calhanoglu, Perišić - Martinez, Džeko

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Thiago, Fabinho, Elliott - Salah, Jota, Mane

   

NAJAVA

Dva para Lige prvaka čekaju nas i na večerašnjem nogometnom meniju. Dok su jučer Parižani svladali Modrićev Real 1:0, a City 'petardom' napunio Sporting (5:0), slijede nam susreti Intera i Liverpoola, odnosno, RB Salzburga i Bayerna. Oba susreta počinju u 21 sat, a zanimljivo, moći ćete ih gledati na više programa. Susret na San Siru prenosit će Arena Sport 7 koju rijetko tko ima, ali će zato biti dostupan i na Areni 1, ali i HRT-u 2. Susret u Red Bull Areni će također prenositi i Arena 7 i 1.

Julian Nagelsmann morat će pažljivo sastavljati svojih početnih 11 da se ne bi poskliznuo jer na to u Ligi prvaka nema pravo. Iako Salzburg nije jedan od favorita natjecanja, sigurno ih se mora respektirati nakon što su stigli među najboljih 16 klubova Europe, čime se Bayernovi protivnici iz Bundeslige ne mogu pohvaliti. Pomalo nevjerojatnije zvuči činjenica da će se nakon odigrane osmine finala, naravno obje utakmice, Liga prvaka osiromašiti za Inter ili Liverpool, dva giganta. Jedan od njih će napustiti najelitnije klupsko natjecanje Europe, a dobar početak prema saznanju tko će to biti je i večerašnji, prvi susret, koji će se igrati u Milanu. Oba Hrvata -  i Brozović i Perišić  - očekuju se u početnom sastavu nerazzurra.

Komentara 1

Avatar southman
southman
23:05 16.02.2022.

Srecom Inzaghi nema pojma. Klopp promijeni trojicu u 65. i promijeni utakmicu. Inzaghi mijenja u 85.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije