STUDIO VEČERNJEG

VIDEO 'Dinamo se izgubio, a kandidata za trenera je nekoliko. Samo jedna stvar sada može pomoći'

Studio VL
Foto: VL
1/4
19.09.2024.
u 12:00

Nakon šokantnih poraza od Hajduka i Bayerna, Sergej Jakirović više se nije mogao održati na Dinamovoj klupi. Plavi se trebaju brzo pribrati kako bi spriječili strmoglavi pad

Dinamo je u prvoj utakmici Lige prvaka poražen rezultatom 9:2. To je bila zadnja kap koja je prelila čašu i označila konačan pad Sergeja Jakirovića. Plavi sada moraju brzo pronaći nekoga tko će ga zamijeniti. Prednji njima su dvije utakmice Hrvatske nogometne lige protiv Slaven Belupa i Lokomotive, a potom će se u drugome kolu Lige prvaka suočiti s francuskim velikanom Monacom.

"Smjena je očekivana. Kada netko dobije devet golova teško može preživjeti. To se nadovezalo na poraz od Hajduka i remi protiv Rijeke. Vjerojatno su u klubu zaključili da moraju nešto napraviti kako momčad ne bi pala još dublje", rekao je novinar Večernjeg lista i dugogodišnji kroničar Dinama Robert Junaci koji se upravo vratio iz Münchena.

"Rekao bi da je svakako bio rezultatski uspješan. Krenuo je loše s Ballkanijem. Nastradao je u Pragu i Solunu, ali izvukao je Europu i duplu krunu. Sada je izborio Ligu prvaka i da su velike zasluge, ali nakon ove tri utakmice vrijeme je za neke promjene", nastavio je Junaci pa se osvrnuo i na druge stvari koje su nagoviještale ovakav ishod: "Dinamu se izgubila igra. Možda je Jakirović previše šarao s formacijama. Mijenjao ih je i igrači su se apsolutno izgubili."

"Donosio je vrlo čudne odluke. Ako je išao s dva napadača protiv Bayerna, onda su tu Kulenović i Petković koji dobro funkcioniraju skupa. Pjaca je lijevi krilni napadač koji je igrao većinom desno da bi se otvorio prostor Hoxhi. Tako se igrači izgube. S pet ljudi u zadnjoj liniji Baturina je izgledao izgubljen jer nije imao s kime igrati", rekao je Junaci.

"Prvo će Jakirovića naslijediti Sandro Perković. On je bio pomoćni trener i poznaje momčad. Sad je tako ad hoc dodati trenera. Za sada klub nije ni sa kim službeno razgovarao. Kada službeno pronađu dva ili tri kandidata s njima će izaći pred Nadzorni odbor. U medijima su se spominjali Bišćan koji trenutno nije idealna opcija. Što se Kovača tiče pitanje je financija i bi li on nakon Bundeslige došao u hrvatsku ligu te za koji novac. Dinamo ima novac, ali vjerujem da je Kovač skup trener. Sopić je pravi dinamovac i također je opcija", priča Junaci pa upozorava: "Nitko ne kaže da će novi skupi trener donijeti pobjede u Ligi prvaka i time novac koji će nadoknaditi velike izdatke."

"Treba im trener koji će biti sve. Stariji igrači možda neće trpjeti teške autoritete, ali treba netko čvršći koji će svemu pristupiti organiziranije i lupiti šakom o stol", kazao je Junaci i dodao: "Novi trener će doći u solidnu situaciju i s boljim kadrom igrača. Treba pronaći pravog čovjeka. Dinamo nije u problemu, a u smjenu se išlo da ne bi bilo još gore."

GALERIJA Pogledajte kako internet zbija šale na račun Dinama nakon devet golova od Bayerna
Studio VL
1/8

"Sigurno će ih boljeti neko vrijeme. Mogu ih smiriti rezultati. Krenuti s Koprivnicom pa će se smiriti. Vahid Halilhodžić bi mogao također biti jedan od kandidata. On je također napravio velike stvari s Dinamom", smatra Junaci pa za kraj zaključuje: "Novi trener će imati najbolji kadar u Hrvatskoj. Neće biti lako u Koprivnici, a o toj će utakmici ovisiti nastavak. Možda će Dinamo pričekati reprezentativnu stanu koliko će im sada ići dobro s Perkovićem."

VIDEO Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu!

Komentara 2

BL
blekpanther
11:59 19.09.2024.

Još negdje odlučuje Nadzorni odbor drugačije rečeno ulica! Otkaz Jakiru je razumljiv ali odluku o treneru donosi u normalnim klubovima klubski menadžer tj. Marić a do sada je u Dinamo doveo samo šrot!

ID
idujas
11:58 19.09.2024.

Velike zasluge!? Dajte molim vas, ovaj poraz Dinamo će teško zaliječiti u narednih deset godina. Kakve ga to zasluge mogu oprati? Ovako težak poraz otvara vrata novim porazima i vjerojatno vodi u gubitak prvenstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije