Autori: Vecernji.hr, Hina
LOKOMOTIVA VIŠE NIJE ZADNJA

Dinamovci se poskliznuli: Lokosi im otkinuli vrijedan bod

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige
Marko Prpic/PIXSELL
01.11.2020. u 19:18
Lokomotiva je na domaćem terenu protiv vodećeg Dinama izborila bod nakon što su gosti poveli već u 8. minuti golom Ivanušeca. Lokosi su se vratili u finišu prvog dijela do konačnog rezultata 1-1

U susretu 10. kola Prve HNL, sudaru prvaka i doprvaka, Dinamo i Lokomotiva su u Kranjčevićevoj ulici odigrali 1-1.

Gledajući položaj na ljestvici prošlog prvenstva bio je to okršaj dviju najboljih momčadi, no ove sezone Lokomotiva nudi skromne rezultate i gradski derbi je dočekala na začelju ljestvice.

Dinamo je poveo u osmoj minuti golom Luke Ivanušca. Kastrati je prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Ivanušeca koji je pogodio suprotni kut za vodstvo "modrih".

Lokomotiva je bila korak do izjednačenja u 37. minuti, no Kolinger je pogodio gredu nakon dobre lopte Aliyua. Pet minuta kasnije domaćin je ipak izjednačio. Moharami je poklonio loptu suparniku, a Kallaku odlično asistirao Aliyua, koji je zabio pored nemoćnog Livakovića.

Hrvatski prvak je u 49. minuti golom Lovre Majera stigao do nove prednosti, no radost gostiju kratko je trajala. Sudac Strukan je nakon pregleda video snimke poništio pogodak zbog zaleđa.

U 71. minuti opasno je zaprijetio Kastrati no pucao je pored Lokomotivina gola, a u 80. minuti je odličnu priliku imao Kallaku, ali je i on bio neprecizan.

U prvom nedjeljnom susretu Šibenik je na stadionu Šubićevac pobijedio Rijeku sa 2-0, ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 10 godina.

Posljednju pobjedu Šibenik je ostvario u ožujku 2010. pobijedivši na Kantridi sa 1-0, a nakon toga Rijeka je dobila dvije utakmice, dok su tri završile bez pobjednika.

Šibenik je poveo u 12. minuti lijepim pogotkom Marka Bulata na povratnu loptu Princa Ampema. Napadač iz Gane je na desnoj strani "slomio" Smolčića, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Bulat i precizno zabio za 1-0.

Rijeka je od 40. minute igrala s igračem manje nakon što je Darko Velkovski u svega nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog prekršaja, a drugog zbog prigovora.

U posljednjim trenucima prvog dijela sudac Jović je pokazao žuti i Sandru Kulenoviću, a potom provjeravao zaslužuje li prekršaj napadača Rijeke i crveni karton, no srećom po goste ostao je na svojoj prvotnoj odluci.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 74. minuti, a ponovo je glavnoj ulozi bio Ampem. Najbolji igrač utakmice je ponovo pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Sahitija koji je zabio za 2-0.

Šibenik je trećom pobjedom ove sezone skočio na sedmo mjesto sa 10 bodova koliko ima i Hajduk na šestoj poziciji, no Splićani imaju dvije utakmice manje. Rijeka je ostala na četvrtom mjestu sa 12 bodova iz sedam susreta.

U vodstvu je Dinamo sa 23 boda ispred Gorice (16) i Osijeka (16). Na začelju su Lokomotiva (7) i Varaždin (7).

 

Lokomotiva
Aliyu 42'
1-1
Dinamo
Ivanušec 9'
HNL, 17:05, Kranjčevićeva,Zagreb
90'

Igrat će se još šest minuta.

83'

Solidan pokušaj Oršića, lopta je odradila i 'žabicu', ali Hendija brani. 

70'

Dvostruka izmjena i kod Lokomotive. Umjesto Tucija ulazi Chajia, Petrak zamijenio Điru.

66'

Ništa ne može uroditi plodom pa se Mamić odlučio za izmjene. Iz igre izlaze Burton i Gavranović, a ulaze Ademi i Petković.

60'

Dinamo puno bolji u drugome dijelu, Lokomotiva kao da se umorila. 

Zaleđe
49' (Zaleđe)

Majer je zabio gol, ali je on poništen jer je Gavranović navodno bio u zaleđu kada mu je Kastrati poslao loptu, tik prije nego li je ona istu proslijedio Majeru.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' + 1' (Poluvrijeme)

Kraj je prvog dijela. Dinamo je poveo, ali su Lokosi izjednačili pred kraj prvoga poluvremena.

Gol
42' (Gol)

GOOOL! Evo izjednačenja!  Kallaku se probio kroz sredinu i našao Aliyua na drugoj stativi. Nigerijac ju je smireno prihvatio, pogledao Livakovića i pogodio pokraj njega.

37'

Lijep pokuašj Lokomotive, ali je je vratnica sve spriječila.

Malikji je zaradio prvi žuti susret na dvoboju.

30'

Neuspjeli pokušaji na obje strane. Dinamu ne prolaze dubinske lopte, a Lokomotiva nema rješenja u završnici.  Tuci je pucao s 20-ak metara, ali ništa od toga...

21'

Lokomotiva je stigla do prve prave šanse nakon koje je Livaković imao posla. Pucao je Cokaj...

20'

Slobodni udarac za Dinamo sjajno je uputio Lovro Majer, ali ostalo je i dalje tek 1-0.

Gol
9' (Gol)

Goool! Dinamo vodi. Ivanušec je ostao sam kao duh u kaznenom prostoru i nije imao pretjeranih problema.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete gledati u izravnom prijenosu na Arena Sportu3, ako ne bude tehničkih problema, naravno... 

SASTAVI

LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Kolinger, Kovačić, MArković - Cokaj, Kallaku - Malikji, Đira, Aliyu - Tuci

DINAMO: Livaković - Moharrami, Lauritsen, Šutalo - Hajrović, Burton, Jakić, Šutalo - Majer, Burton, Ivanušec - Hajrović, Gavranović - Kastrati

NAJAVA

Nakon što su prošle sezone bili drugi i osigurali si kartu za kvalifikacije Lige prvaka, u sedam odigranih utakmica ove sezone Lokomotiva je posljednja  na tablici sa šest bodova i tek jednom pobjedom. Preskočila ih je u subotu Istra koja je svladala Hajduk i skočila na osmo mjesto.

Na noge im dolazi gradski suparnik, vodeća momčad domaće lige i aktualni prvak - Dinamo. Plavi su Lokomotivu na Maksimiru u posljednjem međusobnom susretu na početku sezone "napunili" sa 6:0.

- Prva utakmica sezone gdje smo izgubili 6:0 sigurno nije bila odraz realnog stanja jer smo par dana prije utakmice bili u koroni, desetkovani izostancima zbog virusa te pustim odlascima. Uvjeren sam da će u nedjelju to biti druga priča - rekao je Goran  Tomić. 

Vidjet ćemo hoće li se Lokomotiva isčupati s ponora barem na račun sigurnog umora Modre momčadi nakon europske utakmice protiv CSKA i dalekog puta u Moskvu. 

Komentara 7

ST
stefj
19:03 01.11.2020.

Dinamo opet bez ideje, opet ako ga se malo pritisne ne može prenijeti loptu, već samo napucava duge lopte.

SK
strogo kontrolirani vlakovi
17:53 01.11.2020.

Sudeći po sastavu, Dinamo igra s 14 igrača, a od toga su dva Burtona.

Avatar dzambo
dzambo
18:12 01.11.2020.

Ma Dinamo moze kako hoce i ove sezone Yes da je daleko od one ekipe koja je dogurala daleko u Europi prije ali bez obzira Dinamo i dalje ima prejake igrace za sve ove druge igrace sto nude svi drugi klubovi u I HNL....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije