25.03.2022. u 19:56
Mladi "Vatreni" vode na ljestvici sa 19 bodova, Norveška ima četiri boda manje i utakmicu manje, dok je Austrija treća sa 13 bodova i susretom više

Nakon šest uzastopnih pobjeda, hrvatska nogometna U-21 reprezentacije je u susretu A skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala 0-0 protiv Austrije u Varaždinu. Hrvatska je ovim rezultatom zadržala prvo mjesto na skupini, trenutačno ima četiri boda više od drugoplasirane Norveške koja ima utakmicu manje.

Odabranici izbornika Igora Bišćana su u prvom susretu ovih reprezentacija na gostovanju u Riedu slavili sa 3-1, no ovoga puta nisu uspjeli probiti austrijsku obranu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u skromnoj igri s obje strane, a u prvih 45 minuta vidjeli smo tek jedan udarac. U 13. minuti pucao je Josip Šutalo, ali bez veće opasnosti.

U drugom dijelu igralo se nešto aktivnije, ali nije bilo promjene rezultata. 

Najbliže golu mlada hrvatska vrsta je bila u 80. minuti kada je Ante Palaversa pogodio gredu. Dvije minute kasnije Lukas Kačavenda je dobio crveni karton. Napadač Lokomotive je prvo napravio prekršaj, a onda je prigovorio sucu koji mu je pokazao drugi žuti karton i poslao na "hlađenje".

Hrvatska je do ove utakmice u šest utakmica ostvarila isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 17-4.

Mladi "Vatreni" vode na ljestvici sa 19 bodova, Norveška ima četiri boda manje i utakmicu manje, dok je Austrija treća sa 13 bodova i susretom više.

Idući nastup Bišćanova ekipa imat će 29. ožujka protiv Finske ponovo u Varaždinu. U drugom susretu sastaju se Austrija i Norveška.

Hrvatska
0-0
Austrija
Kvalifikacije za Euro U21, 18:00, Varaždin
Kraj
90'+3' (Kraj)

Kraj! 

90'

Igrat će se još tri minute minimalno.

85'

Prema službenom objašnjenju, Kačavenda je zaradio crveni karton zbog prigovora.

Drugi žuti karton
82' (Drugi žuti karton )

Kačavedna je promašio 'zicer', ali je zbog ranije sviranog prekršaja zaradio drugi žuti karton i morao napustiti igru.

80'

Napada Hrvatska! Palaversa je sada zatresao gredu, a u posljednjih 10-ak minuta smo geldali nekoliko kvalitetnih prodora po lijevoj strani.

69'

Odlična prilika za Hrvatsku! Vušković je ostao u petercu, Josip Šutalo mu je prebacio loptu, a on pucao u padu, gađao prvi kut, ali spasio je goste Hedl.

63'

Adamu je dobio žuti karton.

55'

Sjajni Antonio Marin pada u kaznenom prostoru nakon sudara s Klarerom, ali nije sudac procijenio da to nije bio prekršaj za penal.

52'

Evo prvog udarca Austrije. Zimmerman je uputio udarac koji je otišao skoro u aut.

46'

Počeo je drugi dio.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela. Nema pogodaka u Varaždinu. U cijelom susretu vidjeli smo samo jedan jedini pokušaj na metu i to je bio onaj Josipa Šutala iz 13. minute kada je gađao glavom, ali preslabo.

41'

Kako lijep okret Šutala, ali nažalost previsok ubačaj za Marina. Kačavenda je primio loptu koja je bila odbijena nakon lijepe akcije naših, no u namještanju je izgubio loptu. Na drugoj strani Josip Šutalo spašava stvar spriječivši kontru gostiju.

Žuti karton
28' (Žuti karton )

Evo prvog žutog kartona! Zimmermann je zakasnio u ušao i Kačavendu. Poludjeli su naši igrači, a sudac je sve primirio tako što je dao žuti karton austrijskom nogometašu. 

20'

Nema pretjerane ljepote u Varaždinu, ali zato ima grubosti. Austrijanci ne štede Bišćanove momke, ali još uvijek nema kartona. Malo gaženja, malo guranja... Bit će teško probiti goste.

10'

Austrijanci su borbeni i čvrsti, jasno je sada da najave za oprez nisu bile bezvezne. Srećom, naši momci uspjevaju kontrolirati stvari, ali gosti su  pokazali na samom početku da nas ovdje čeka težak zadatak. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

IGOR BIŠĆAN

"Znamo dosta o Austriji, od početka ih stavljam u kategoriju naših najozbiljnijih suparnika, makar to tablica i prošla utakmica ne pokazuju. No, stojim i dalje kod toga, imaju zanimljive igrače koji igraju važne uloge. Volio bih se prevariti, ali mislim da ćete se svi uvjeriti koliko su kvalitetni. Finska nije na toj razini, ali bolji su nego što smo mislili. U Finskoj rezultat nije bio realan, naša je pobjeda bila preuvjerljiva. Ipak, vjerujem u dečke, onime što su do sada napravili probudili su nam optimizam i pozitivu"

Standings provided by SofaScore LiveScore

SASTAVI

Hrvatska U21: Kotarski; Vušković, B. Šutalo, J. Šutalo, Stanišić, Franjić, Palaversa, Sučić, Marin. Kačavenda, Šimić

Austrija U21: Hedl; Affengruber, Moormann, Prass, Klarer, Taferner, Braunöder, Schmid, Zimmermann, Wimmer, Adamu

NAJAVA

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija igra kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2023. godine protiv Austrije (25. ožujka) i Finske (29. ožujka) u Varaždinu. Bišćanova momčad dobila je svih šest utakmica u dosadašnjem tijeku kvalifikacija i za izravan plasman na Euro do kraja kvalifikacija borit će se najvjerojatnije s Norveškom.

Marco Pašalić, Marko Bulat i Hrvoje Smolčić propustit će nadolazeće utakmice mladih Vatrenih zbog ozljeda. Izbornik Igor Bišćan naknadno je uputio pozive Toniju Fruku, Arijanu Brkoviću te Denisu Bušnji, koji će se priključiti mladoj reprezentaciji na današnjem okupljanju. 

Na Bišćanovom popisu našli su se sljedeći igrači: 

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Nikola Čavlina (Dinamo), Renato Josipović (Bravo).

Braniči: Boško Šutalo (Hellas Verona), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (HSV), Bartol Franjić (Dinamo), Josip Šutalo (Dinamo), Nikola Soldo (Lokomotiva), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Josip Stanišić (Bayern), Alois Dominik Oroz (Vitesse).

Vezni: Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Toni Fruk (Gorica)*, Arijan Brković (Slaven Belupo)*.

Napadači: Antonio Marin (Šibenik), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Roko Šimić (RB Salzburg), Stipe Biuk (Hajduk), Marin Ljubičić (Hajduk), Dion Drena Beljo (Istra 1961), Denis Bušnja (Rijeka)*.
 

Komentara 1

DU
Deleted user
19:28 25.03.2022.

Biscan ?????Neznalica par exelance !Kako li se samo uguravaju takvi na polozaje nevjerovatno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije