UZELI SU SREBRO

Vaterpolo s četiri medalje naš najtrofejniji sport na OI. Evo što su sve osvojili naši vaterpolisti

Pariz: Hrvatska pobjedila Mađarsku i odlazi u finale Olimpijskih igara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/20
12.08.2024.
u 07:00

Dosad su vaterpolisti bili izjednačeni s rukometašima, koji imaju tri medalje – zlata iz 1996. i 2004. te broncu iz Londona 2012.

S jučerašnjom medaljom hrvatski je vaterpolo postao naš najtrofejniji momčadski sport na Olimpijskim igrama. Vaterpolisti sada imaju četiri olimpijske medalje jer prije jučerašnjeg odličja medalje su uzimali i 1996. godine u Atlanti (srebro), 2012. godine u Londonu (zlato) te 2016. godine u Rio de Janeiru (srebro). Prije Pariza vaterpolisti su bili izjednačeni s rukometašima, koji imaju tri olimpijske medalje: zlata iz 1996. i 2004. godine te broncu iz Londona 2012. godine.

No vaterpolisti su premoćno naš najbolji momčadski sport kada se uzmu medalje sa svih velikih natjecanja. Na svjetskim prvenstvima osvojili su čak osam medalja, od čega tri zlata, srebro i četiri bronce. Na europskim prvenstvima hrvatski su vaterpolisti osvojili šest medalja – dva zlata, tri srebra i broncu.

Na Olimpijskim igrama imamo zlato i dva srebra. Hrvatski vaterpolisti osvajali su medalje i na Mediteranskim igrama, Svjetskom kupu, Svjetskoj ligi i Europskom kupu. Uključimo li i ta odličja – dolazimo do brojke od čak 32 medalje.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Sadržaj donosimo u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom

Komentara 3

Avatar markoii123
markoii123
09:44 12.08.2024.

Bravo i za Hrvatsku i za Srbiju. Bogovi vaterpola.

BI
billynik
07:35 12.08.2024.

Na zalost ovu medalju smo svi prizeljkivali vise nego prethodne.

BP
Besposlen pop
07:50 12.08.2024.

Nije problem što smo izgubili već kako su prestrašeno igrali! Čim Bukić pri 1:0 nije imao hrabrosti pucati na otvorenom šuti po sredini, bojao sam se da bi ovako moglo zavrsiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije