BLIZU LIGE PRVAKA

Vatreni prelazi u redove europskog velikana? Evo koliko za njega traže, moguća je i razmjena

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči prijateljskog turnira u Egiptu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
09.08.2024.
u 14:40

On još nije na vrhunskoj razini ali ima dobre izglede, i bio bi dobro rješenje za Mottine zahtjeve. Troškove je moguće pokriti. Igrač želi plaću od dva milijuna eura godišnje

Talijanski Juventus nije uspio dovesti Francuza Jean-Clairea Todiba. Naime, bivši igrač Nice je bio meta Talijana, međutim odlučio se za West Ham. Juventus je tako primoran naći zamjenu, a izbor je pao na - Josipa Šutala

Tako je hrvatski reprezentativac i igrač Ajaxa na pragu velikog transfera i povratka u Ligu prvaka. Nije se proslavio u Ajaxu, kao ni ostatak momčadi (uključujući i već otpisanog Bornu Sosu) koja je u jednom trenutku bila čak i zadnja na tablici, a na kraju jedva izborila kvalifikacije za Europsku ligu.

 

‘‘Šutalo još nije na vrhunskoj razini ali ima dobre izglede, i bio bi dobro rješenje za Mottine zahtjeve. Troškove je moguće pokriti. Ajax traži 15 milijuna eura, dok igrač želi plaću od dva milijuna eura godišnje. Ajax u razmjeni igrača s Juventusom želi dovesti Ruganija koji bi otišao na posudbu s tim da bi mu Ajax podmirio kompletnu plaću‘‘, objavila je La Gazzetta dello Sport.

Trener Ajaxa, Talijan Francesco Farioli kaže bi htio da hrvatski stoper ostane u redovima Nizozemaca, ali ne prisiljava ga da ostane:

"Naravno da bih želio do ostane. Od trenutka kada se vratio, jako naporno radi svaki dan. I unutar i izvan terena. Aktivan je na individualnim sastancima, grupnim raspravama i s mojim pomoćnim trenerima. On je igrač koji je otvoren 24 sata dnevno za primanje povratnih informacija i postavljanje pitanja".

Kao što je gore već napisano, Šutalo se nije proslavio i tijekom sezone je dobivao dosta negativnih kritika Ajaxovih navijača, a i u Hrvatskoj zbog straha da će u lošoj formi doći na Euro. Ipak, Farioli na njega gleda potpuno drugačije.

"Jako sam pozitivan u vezi s njegovim razvojem. Zasad mu ide dobro. I naravno, ovo je samo početak", kaže Farioli. Nizozemska liga počinje ovaj vikend, a Ajax će sezonu otvoriti u nedjelju kod kuće protiv Heerenveena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije