LET VEĆ U 5.40

Vatreni ranom zorom idu po blagoslov kod Svetog Oca uoči Eura. Evo što mu nose na poklon

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu uoči odlaska u Kairo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
04.06.2024.
u 23:50

Jasno je što će naši reprezentativci, predvođeni Dalićem, tražiti u Vatikanu i susretu s poglavarom katoličke crkve. Dalić je nebrojeno puta kazao kako u vjeri pronalazi vječnu inspiraciju

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu rano ujutro otići će na put prema Rimu. Izbornik Zlatko Dalić reprezentativce će povesti ranom zorom, hrvatska će delegacija s Krka prema Rimu poletjeti već u 5.40 sati, što znači da će dečki morati ustati usred noći da bi stigli na let za talijansku prijestolnicu.

Povratak u Hrvatsku je predviđen u vrijeme ručka, što prema pravilima u reprezentaciji znači 13 sati. Od 17 sati trebali bi odraditi medijske obveze, a potom i trening od 18 sati. Bit će to treća sreća za Zlatka Dalića jer je u prethodna dva navrata organizacija susreta s papom bila neuspješna. Posljednji pokušaj otpao je zbog papine bolesti prošle godine. Bilo je to prije završnice Lige nacija u lipnju. Za Svetog Oca tada su pripremili hrvatski dres i šah s hrvatskim motivima, repliku prve lopte u Hrvatskoj s potpisima svih igrača...

Ni ovaj put naša delegacija u goste sigurno neće otići praznih ruku. U Vatikan će, među ostalim, otići po blagoslov uoči puta na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Božja providnost ili utjecaj neke više sile često zna biti presudan u važnim trenucima. Nadamo se da će 'onaj gore' pogledati prema 'kockastom' dresu na Euru za desetak dana.

FOTO: Pogledajte Dalićevu top-inovaciju za Euro. Ovakvo što već dugo nismo vidjeli u Hrvatskoj

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu uoči odlaska u Kairo
1/14

Jasno je što će naši reprezentativci, predvođeni Dalićem, tražiti u Vatikanu i susretu s poglavarom katoličke crkve. Dalić je nebrojeno puta kazao kako u vjeri pronalazi vječnu inspiraciju. Baš je svoju predanost vjeri isticao kao jedan od razloga sportskog i životnog uspjeha. Poznato je da Dalić sa sobom stalno nosi krunicu koju, kada je najteže, samo čvrsto stisne. Nadamo se da će ovaj put papa produžiti moći Dalićeve krunice do kraja mandata, odnosno barem do još jednog uspjeha naše nacionalne vrste na SP-u u SAD-u 2026. godine.

A kako neke sile mogu djelovati možda sugerira primjer talijanske nogometne reprezentacije koja je prije posljednjeg Europskog prvenstva također bila na audijenciji kod pape Franje, pa se nešto kasnije na turniru okitila naslovom najbolje momčadi Starog kontinenta. Eto, neka i ovaj put papini gosti odu u završnicu turnira.

Komentara 1

FR
freeshooter
00:00 05.06.2024.

...lijepo, treba se osnažiti... i ako Bog da, a za nadati se je ovaj put, biti će ta treća sreća pa zlato ovaj put... ajmooo Vatreni, naš ponos, nacija je uz Vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije