GRAND SLAM

Vekić je u četvrtfinalu Wimbledona! U ludom meču izborila veliku pobjedu

Wimbledon 2024 - Day Seven - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION
1/2
07.07.2024.
u 19:47

Treći je prekid bio u 18.30 po srednjoeuropskom vremenu. Hrvatska tenisačica je tada u meču osmine finala vodila 4-3 u odlučujućem setu. Nakon povratka na travu stvari su krenule bolje za hrvatsku predstavnicu koja je izborila četvrtfinale najvećeg teniskog turnira

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostvarila je rezultat karijere na travi. Plasirala se u četvrtfinale Wimbledona svladavši bivši broj 2, Španjolku Paolu Badosu 6-2, 1-6 i 6-4.

Donna je fenomenalno ušla u meč i već u trećem gemu napravila break i to bez izgubljenog poena. Kod 3-2 je iščupala Badosine dvije break lopte, a onda napravila još jedan break za 5-2. Servirala je za set i povela 30-0, a onda je kiša na dva sata zaustavila meč. Na sreću, Donnu to nije pokolebalo i po povratku na teren uspješno je odservirala ostatak gema i osvojila prvi set.

VIDEO Hrvatska nogometna reprezentacija više nije u TOP 10 na svijetu. To bi mogao biti veliki problem

Badosa je silovito ušla u drugi set. Svoje servise je rutinski rješavala, a Donni je odmah na startu seta uzela servis, potom na 3-0 izvršila pritisak koji se ipak nije isplatio, ali zato je kod 4-1 napravila još jedan break nakon čega je ponovno kiša prekinula meč. Pauza je ovaj put bila nešto kraća, a na povratku na teren po treći put, Španjolka je uspješno odservirala i izjednačila na 1-1 u setovima.

Na početku trećeg seta Donna je ponovno počela igrati svoju igru i pogađati teške udarce. Uz pomoć mreže prva je brejknula, no bivša druga tenisačica svijeta ubrzo joj je uzvratila istom mjerom. No, kiši nema kraja. Kod 4-3 za Donnu meč se ponovno prekinuo. Donna je ponovno proigrala kad je bilo najvažnije, na 5-4 uzela je servis Španjolki i plasirala se u četvrtfinale Wimbledona prvi put u karijeri.

Donna je tako ostala jedina hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na Wimbledonu, a za plasman u polufinale igrat će protiv pobjednice dvoboja Sun - Raducanu.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda raskošna kuća Luke Modrića u elitnom zadarskom naselju Kožino

Wimbledon 2024 - Day Seven - All England Lawn Tennis and Croquet Club
1/19

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije