TEŽAK MEČ

Nadalov nasljednik u četvrtfinalu Wimbledona. Korak je bliže sudaru s novim rivalom

Wimbledon 2024 Carlos Alcaraz v Frances Tiafoe
Foto: DARREN FLETCHER/NEWS SYNDICATION
1/4
07.07.2024.
u 19:25

Carlos Alcaraz plasirao se u četvrtfinale Wimbledona svladavši Huga Humberta 3-1 u setovima, u četvrtfinalu možda zaigra protiv sunarodnjaka

Branitelj wimbledonskog naslova, Španjolac Carlos Alcaraz svladao je u osmini finala Francuza Huga Humberta 6-3, 6-4, 1-6 i 7-5 u jednom vrlo zanimljivom meču u kojem je Francuz pružio vrlo dobar otpor Španjolcu.

Nakon četiri uspješno odrađena servis gema, uslijedio je prvi break. Humbert je na servisu napravio niz pogrešaka i doslovno poklonio break Španjolcu. Francuzova kriza se nastavila do kraja seta. Sve je više griješio, a Alcaraz pogađao sve živo. Kod 5-3 je izborio dvije break-set lopte, iskoristio drugu i poveo 1-0 u setovima.

GALERIJA Lijepa partnerica Šime Vrsaljka pokazala kako uživaju sa sinom i kćeri: Prava obiteljska idila

Wimbledon 2024 Carlos Alcaraz v Frances Tiafoe
1/15

Humbert je u drugom setu lagano osvajao servis-gemove, a istovremeno je redovito vršio pritisak na Alcarazov servis i u petom gemu od 10 minuta izborio čak četiri break-lopte, no Alcaraz je sve spasio i osvojio gem. I kad je bilo najbitnije, Francuz je popustio. Na servisu za ostanak u setu je psihički pao i Španjolac je iskoristio set loptu koju mu je Hugo ponudio, i to u poenu u kojem je Hugo bio dominantan, ali je u konačnici volejem napravio veliku pogrešku koja ga je u konačnici koštala seta. Da netko kaže da je Humbert bio bolji u drugom setu, ne bi ništa krivo rekao. Međutim, Alcaraz je samim time pokazao o kakvoj se klasi iznad Humberta radi.

U trećem setu Humbertova se igra konačno isplatila. Iako je na startu seta Alcaraz poveo, pa Humbert morao spasiti 0-30, što mu je i uspjelo, do kraja seta Humbert je potpuno izdominirao neprepoznatljivog Španjolca nedopustivši mu nijedan gem i uzevši mu čak tri servis-gema. 2-1 u setovima za Alcaraza.

U četvrtom setu Alcaraz je opet zaigrao svoj tenis, ali ništa bolje od Humberta. Doduše, u četvrtom setu nizali su se breakovi (break Humberta je ujedno značio i četvrti Alcarazov izgubljen servis u nizu), ali i dalje su igrači prikazivali kvalitetan tenis. U prvih šest gemova pala su čak četiri breaka. Kod prednosti od 4-3, Humbert je imao tri vezane break-lopte, no Alcaraz je sve tri spasio. A onda su uslijedila dva poena koja su odredila pobjednika. Bilo je 5-5 i 15-30 na servisu Humberta. Prvo je Humbert dominirao poenom, pa smash nabio u aut, a onda na break loptu loše procijenio forhend Alcaraza misleći da će loptica završit van terena. No, loptica je pala na crtu i branitelj naslova je napravio break koji je ujedno značio i uspješno odrađen servis-gem za plasman u četvrtfinale Wimbledona.

Treći nositelj će za plasman u polufinale igrati protiv pobjednika duela između Amerikanca Tomyja Paula i sunarodnjaka Roberta Bautiste-Aguta.

VIDEO Grci žele Petkovića, ali nemaju novca. Cjenkanje? U Dinamu su jasni - to ne dolazi u obzir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije