Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINULI ZABRANU

Veliki povratak! Đoković dolazi na Australian Open, ministar poništio odluku

FILE PHOTO: Serbian tennis player Novak Djokovic performs during the opening of a regional tennis centre that will prepare top tennis players for major tournaments, in Visoko
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
15.11.2022.
u 09:28

Srpskom tenisaču zabranjen je ulazak u zemlju jer je, necijepljen, predstavljao preveliki rizik za javno zdravlje u Australiji. Tamo su početkom godine mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa bile vrlo stroge, a javnost se također okrenula protiv teniske zvijezde.

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković moći će se vratiti na Australian Open, pišu lokalni mediji, uključujući Herald Sun i Sydney Morning Herald.

Tridesetpetogodišnjem Beograđaninu je, prema izvorima bliskim vlasti, poništena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju te je dobio vizu za nastup na prvom Grand Slamu sezone.

Turnir će početi 16. siječnja sljedeće godine, a Đoković je u Melbourneu osvojio čak devet od svojih 21 grand slama.

Iako australski mediji već neko vrijeme pišu o takvom razvoju događaja, tamošnja vlada to još nije službeno potvrdila, ali se očekuje da će to uskoro učiniti i ujedno Đokoviću odobriti vizu.

Novak Djokovic " Nole", détendu pendant son entrainement lors du tournoi de tennis "Rolex Paris Masters 2022" à Bercy AccorHotels Arena à Paris, le 30 octobre 2022 © Veeren / Bestimage Novak Djokovic "Nole", relaxed during his training at the "Rolex Paris Masters 2022" tennis tournament at Bercy AccorHotels Arena in Paris, 30 October 2022 Photo: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE
Foto: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE

U Herald Sunu i Sydney Morning Heraldu oslanjaju se na izvore bliske australskoj vladi i javljaju da predstavnici vlasti još ne smiju o tome javno govoriti.

Nakon izbora u svibnju novi ministar useljeništva Andrew Giles, prema njihovim informacijama, poništio je odluku svog prethodnika Alexa Hawkea, koji je početkom godine intervenirao u ukidanju viza, što je kasnije potvrdilo tročlano sudsko vijeće.

Đokoviću je zabranjen ulazak u zemlju jer je, necijepljen, predstavljao preveliki rizik za javno zdravlje u Australiji. Tamo su početkom godine mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa bile vrlo stroge, a javnost se također okrenula protiv teniske zvijezde.

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

Komentara 6

ME
MediciKM
10:49 15.11.2022.

Bravo. Gdje su sada svi oni koji su pljuvali i govorili da je antivakser i ravnozemljaš. Bravo Đole, zdravlje nema cijenu.

Avatar cesare
cesare
10:35 15.11.2022.

Nekad i razum pobijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije