DVIJE SENZACIJE U JEDNOM DANU

VIDEO Nurkić i suigrači pobijedili europskog prvaka pa zapjevali pred kamerama

Screenshot / Eurobasket
04.09.2022.
u 21:07

Košarkaši Bosne i Hercegovine srušili su evropskog prvaka Sloveniju, a onda pred kamerama Sport Kluba zapjevali 'Bosnom behar probeharao'.

Bio je to dan kada su na Eurobasketu padali favoriti i to u režiji hrvatskih državljana. Jednog sadašnjeg, a to je belgijski izbornik Dario Gjergja (47), i jednog budućeg, a to je BIH reprezentativac Jusuf Nurkić čija je reprezentacija priredila iznenađenje Prvenstva.

Zadranin Gjergja je režirao veliku pobjedu Belgije nad aktualnim svjetskim prvacima, znatno podmlađenim, Španjolcima (83:73) i praktički osigurao prolaz u osminu finala.

A nakon pobjede nad braniteljem naslova Slovenijom (97:93) kapetan Miralem Halilović (13 koševa, 10 skokova), negdašnji igrač Zagreba, kazao je:

- Nakon što smo pobijedili olimpijske doprvake Francuze, sada smo skinuli skalp i prvacima Europe. Vjerujte možemo mi još bolje.-

Kod pobjednika najviše su zabili Roberson (23) i Musa (22), a kod pobijeđenih Čančar (22) i G. Dragić (20) dok je Dončić limitiran na 16 koševa i 8 asista. Nakon velikog trijumfa euforični Bošnjaci zapjevali su za nacionalnu televiziju pjesmu Dine Merlina 'Bosnom behar probeharao' a onih četiri tisuće navijača, nazočnih u dvorani u Kolnu, slavilo je dugo u noć.

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
21:26 04.09.2022.

Bravo susjedi. I jednim i drugima bravo na izuzetno kvalitetnoj košarci. Trenutno više ispirani BiH košarkaši dobili su tekmu. Izvrsna tekma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije