DOMINANTNA POBJEDA

VIDEO Maksimir se oglasio nakon ulaska u Ligu prvaka! Pogledajte što je Jakirović poručio

Dinamo i Gorica sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/74
29.08.2024.
u 12:08

Dinamo se nakon sezone izbivanja vratio u Ligu prvaka. Premda je momčad bitno različita od one koja je na Maksimiru porazila Chelsea, sjajne igre dečkiju s Maksimira ulijevaju nadu da će rame uz rame stati nasuprot najvećih u Europi

Dinamo ju u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka s 2:0 svlada azerbajdžanskog prvaka Qarabag. Golovima Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve ne samo da su obranili 3:0 s Maksimira, već su i poboljšali rezultat te tako s ukupnih 5:0 prošli u najjače klupsko natjecanje nogometnog svijeta. Ždrijeb kojim će biti određeni parovi ligaške faze održat će se u četvrtak u 18 sati u Monte Carlu.

Klub s Maksimira se nakon veličanstvene pobjede oglasio putem Instagrama. Na travnjaku je mobitel koji zvoni, a pozivatelj je Liga prvaka. Javlja se trener Sergej Jakirović i kratko odgovara: "Stižemo!" Zatim su prikazani najbolji trenuci iz play-offa protiv Qarabaga uz himnu Lige prvaka u pozadini.

GALERIJA Pogledajte kako je Dinamo slavio pobjedu! Pjesma Bad Blue Boysa orila se Bakuom

Dinamo i Gorica sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
1/45

Dinamu je ova pobjeda donijela i golemu zaradu u ukupnom iznosu od čak 34 milijuna eura. Novi, ligaški format Lige prvaka uključuje 36 momčadi. Dinamo se nalazi u trećoj jakosnoj skupini i u početnoj će fazi igrati osam utakmica. Plavi će ždrijebom dobiti po dva protivnika iz svake od jakosnih skupina. Četiri će se utakmice igrati na Maksimiru, a četiri će igrati u gostima. Osam najboljih ide direktno u osminu finala, a momčadi od 9. do 24. mjesta kroz doigravanje borit će se za nokaut fazu natjecanja.

 

Dinamo se tako nakon jedne sezone izbivanja vratio u najjače nogometno klupsko natjecanje na svijetu. Posljednji su put nastupili u grupnoj fazi tijekom sezone 2022/23. Momci s Maksimira tada su u skupini s RB Salzburgom, Milanom i Chelseajem osvojili četiri boda, a navijači će posebno pamtit pobjedu 1:0 protiv londonskog kluba na Maksimiru. Ovoga puta nema Mislava Oršića koji je zabio za tu pobjedu, ali sjajna igre koje je plava momčad pokazala ulijevaju nadu da će se rame uz rame stajati nasuprot najvećih u Europi.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije