SPORNA SITUACIJA

VIDEO Najveći derbi hrvatskog sporta sudi Nijemac za kojeg dinamovci tvrde da ih je žestoko oštetio

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Marko Lukunic/PIXSELL
20.03.2024.
u 09:34

Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige i vrlo je cijenjen u tamošnjim krugovima. Međutim, njemački arbitar ostao je u lošem sjećanju Dinamovih navijača koji su tvrdili da ih je pokrao u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala 2021. godine.

Hajduk i Dinamo 30. ožujka igraju veliki derbi 28. kola SuperSport HNL-a na vjerojatno rasprodanom Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka Hrvatske, a djeljitelj pravde bit će njemački sudac Daniel Siebert. Riječ je o sucu iz Uefine elitne kategorije, koji redovno sudi prvi razred Bundeslige.

GALERIJA Vatreni odradili trening prije odlaska u Egipat

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
1/13

HNS je početkom mjeseca nakon afere s curenjem VAR snimki donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. Uefa ima 33 elitna suca, a jedan od njih je Siebert koji stiže na Poljud kako bi sve proteklo u najboljem redu. Siebert je rođen u Berlinu 1984. godine, a oznaku Fifinog suca nosi od 2015. godine.

Suditi je započeo 2007. godine, a već 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige i vrlo je cijenjen u tamošnjim krugovima. Međutim, njemački arbitar ostao je u lošem sjećanju Dinamovih navijača koji su tvrdili da ih je pokrao u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala 2021. godine. 

VEZANI ČLANCI:

Igrala se 11. minuta kada je Majer iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen s dva metra od gola pucao glavom. Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom, dogodilo se to pred gol linijom i tako je spasio siguran pogodak. Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:25 20.03.2024.

Teško oštetio Dinamo, jer je dosudio ono što u Hrvatskoj suci nikada ne bi Dinamu sudili. Svejedno kako utakmica završi bodovi će se dijeliti tamo gdje domaći suci imaju svoje prste. Čestitam na tituli Dinamu unaprijed. Vama je ionako svejedno na koji način je osvajate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije