Volim te, Hrvatska!

VIDEO Pravo srce vatreno! Hrvatski navijači ogrnuli Dohu u 'kockasto' i nadglasali Argentince

storyeditor/2022-12-13/PXL_131222_97403158.jpg
14.12.2022.
u 09:14

Hrvatska je sinoć izgubila na terenu od Argentina, ali iako ih je brojem bilo i desetak puta manje hrvatski su navijači iz sveg glasa bodrili vatrene.

”Igraj moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori”, orilo se jučer ulicama Dohe, kojima su dominirali kvadratići i pjesma hrvatskih navijača. Nije ih bilo puno, oko četiri tisuće, no nadglasali su Argentince kojih je, prema nekim procjenama, bilo oko 30 tisuća.

Stigle i brojne legende

Iz Zagreba su na dan utakmice došla četiri puna čartera, a iz Splita još jedan. Među putnicima bilo je i mnogo bivših vatrenih poput Nike Kranjčara, Josipa Šimunića, Ivana Klasnića...

- Idemo navijati, bodriti naše dečke, jako se ponosim ovom generacijom. U Rusiji sam bio samo na utakmicama grupne faze, a polufinale s Engleskom nisam gledao na licu mjesta, zato sam jako uzbuđen uoči sraza s Argentinom. Žao mi je što navijača neće biti puno kao na SP-ima održanim u Europi, no bilo bi ih više da nam je Katar malo bliže - rekao je Kranjčar uoči leta U Dohu.

Na ulicama Dohe vidjeli smo pak popularnog pjevača Mladena Grdovića.

- Gitara je sa mnom, bit će fešte! Modriću, Lovrenu i društvu rekao sam da zaustave Messija, a da ću se ja pobrinuti za zabavu - rekao nam je Grdović nekoliko sati uoči utakmice.

Na dan utakmice, već po običaju, navijači su na plaži ispred hotela vatrenih razvili veliku zastavu s kvadratićima, dozivalo se kapetana Luku Modrića, izbornika Zlatka Dalića, vratara Dominika Livakovića... Ovaj put igrači i izbornik nisu mogli doći među navijače, koncentrirali su se na ono što ih je čekalo navečer.

Svi kao jedan

Feštali su hrvatski navijači cijeli dan središtem Dohe, bilo ih je od Splita do Zagreba, od Osijeka do Dubrovnika, a mnogi su došli i iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade... I svi su za svoje vatrene navijali kao jedan. Dalićevi dečki ujedinili su sve Hrvate i učinili da u Hrvatskoj u vrijeme utakmice doslovno sve stane.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije